Skocz do zawartości

[rower] Kross Black Edition 3 2014 vs. Kellys Viper 60

Spyb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam pytanie dotyczące trzech rowerów. Mianowicie mampytanie, który z tych rowerów bedzię lepszy:

1) Kross Black Edition 3 2014 (cena 1899zł),

2) Kross Black Edition 3 2014 DB-C (cena 1999zł),

3) Kellys Viper 60 (cena 1899zł)?

Otóż chciałbym prosić o porównanie tych rowerów, ponieważ któryś z tych nich chcę kupić i nie podjąłem jeszcze ostatecznej decyzji i chcę aby ten rower był jak najlepszy.

Kolejnym pytaniem jest czym się różni rower nr. 1 i 2 i co oznacza skrót DB-C? Z wyglądu i osprzętu te rowery są w niemalże identyczne, różnią się chyba tylko malowaniem i lekko kształtem ramy. Ja jestem bardziej za rowerem nr. 2, ponieważ bardziej mi się podoba, ale nie wiem czy jest sens dopłacać, tylko dlatego że różnią się wyglądem... Chyba że jest coś jeszcze innego o czym nie wiem?

Mam jeszcze jedną prośbę. Czy mógłby mi ktoś wysłać pełną specyfikacje któregoś z tych Blacków? Nigdzie nie mogę jej znaleźć, a chciałbym porównać je z Kellysem.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :).

Napisano

Tu masz opis Kellysa: http://www.kellysbike.com/pl/rowery-2014/gorskie/hardtail-26/viper-60-vamp#.UxdDlYXm46Q

A co do opisu Krossa Black Edition to jest pewien problem. Nigdzie nie ma pełnej specyfikacji tego modelu, w sklepie mówili, że jest niemal identyczny jak Kross Level A4 z 2012r. i to prawda (tu masz link do opisu: http://www.kross.pl/pl/2012/level-a4).

Ale w temacie chodzi mi bardziej o porównanie tych rowerów i opisanie, który byłby lepszy. Ja bardziej stawiam na Krossa ze względu na prawie cały osprzęt Shimano, ale może Kellys jest lepszy...?

Nie wiem tego i dlatego założyłem ten temat i proszę o pomoc ;)

Napisano

Oki dzięki :).

Mam jeszcze dwa pytania:

1. Dotyczące hamulców, które są lepsze? Shimano w Krossie czy te HAYESy i AVIDy w Kellysie?

2. Dotyczące piast, SRAM MTH-306 Disc (32 holes) czy Joy Tech D142DSE 36H lepsze?

Napisano

O piastach nie napiszę bo zwyczajnie nie wiem nic ale co do hamulców sądzę że raczej shimano - nie są rewelacyjne ale według użytkowników tych hamulców są przyzwoite

Napisano

No dobra a co sadzicie o przerzutkach z przodu, które lepsze Alivio w Krossie czy M190 w Kellysie? Obie Shimano oczywiście :D

Napisano

Alivio z Krossa to o ile dobrze pamietam M430 więc już po liczbach można się dowiedzieć. W Kellysie jest Altus a Alivio > Altus

Napisano

Jakoś mi się nie chce wierzyć że ten kross tylko 1900zł, level a4 z tego roku który specyfikacje ma podobną a nawet ma osprzęt Acera zamiast alivio i kosztuje 2500zł więc jakim cudem ten kross black edition miałby być 600zł tańszy?

Napisano

2000zł kosztuje po przecenie z 2500. A cena jest taka bo ten rower tylko w martes sporcie do kupienia i oni mają mniejsza marżę od pozostałych sklepów i dlatego tyle kosztuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...