burz Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Od przyszłego poniedziałku do Lidla rzucają akcesoria rowerowe. Chcę kupić pompkę podłogowa z manometrem i myślałem o tej lidlowej... ale przeczytałem na forum, że jednak badziew, a manometr pokazuje z kosmosu. To może lepiej dopłacić parę złotych i kupić coś bardziej firmowego? Co sądzicie o Beto CMP-074SG za niecałe 40 dychy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Mam dwie pompki beto i sobie chwalę jedna do amortyzatora, a druga coś jak ta za 40,- Na własny użytek spokojnie wystarczy nie ma co przepłacać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Tę pompkę ma kolega i sobie chwali, używa jej też do samochodu. Polecił mu ją przy mnie sprzedawca w rowerowym, który używa takiej w warsztacie i przyniósł z zaplecza taką styraną, ale ciągle sprawną Mi się wydaje, że 40 zł za coś niezbędnego do roweru to nie taki pieniądz i nie ma się co bawić w marketówki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Dzięki chłopaki. Tak myślałem, daruję sobie Lidla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fojteg Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Wiesz ja mam pompkę podłogową (nożną) z Biedronki już co najmniej 3 lata. Kosztowała jakieś 18 złotych. Ciągle mi służy do rowerów, piłek itp i jest w idealnym stanie jak nowa. Oczywiście dbam o nią. Zawsze stoi na płaskiej powierzchni gdy pompuję i dbam żeby wężyk nie był naciągnięty więc działa. Naprawdę nie warto przepłacać. Pompka to tylko pompka więc albo dbasz i pompuje albo nie dbasz i nie pompuje. Jej cena gra rolę drugoplanową.Ps. Dodam jeszcze, że w przypadku firmowych części do roweru to te znane marki, a nawet i te mniej znane grubo przesadzają z marżą na swoje produkty. Na przykład jakim cudem chwyty kierownicy wykonane z byle silikonu mogą kosztować 80 złotych: http://www.cyklotur.com/czesci/chwyty-owijki-kierownicy/chwyty/p,chwyty-chunky-esi,180604.html Kawałek syntetyku za osiem dych. Nigdy tego nie zrozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Ogólnie nie za bardzo jest się do czego przyczepić do produktów z Lidla, biorąc lekką poprawkę na relację cena/jakość. Chociaż w kwestii samej pompki powiem tak: mój własny, prywatny tatuś kupił z rok temu lidlowską pompkę stacjonarną, końcówka na dwa rodzaje wentyli i śmiga no problemo do dziś. Ja kupiłem ze trzy miesiące temu pompkę w Lidlu i ... zwróciłem. Nie chciałem ryzykować na zmianę na inny model, a mój egzemplarz po prostu nie działał. Jak bym nie kombinował z wentylkiem, pompka za chiny nie chciała pompować, po prostu opór na maxa i tyle w temacie. Poddałem się, popmka zwrócona. Od tego czasu pożyczam od taty, a ja wciąż noszę się z zamiarem kupna Beto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 ja mam z lidla ta mala nozna, daje rade, ale mysle nad czyms lepszym ze wzgledu ze mala sie duzo trzeba namachac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 4 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 na temat pompek z Lidla można wiele się dowiedzieć w dedykowanym temacie. zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.