purpleman Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Witajcie, W nocy z niedzieli 2.03 na poniedziałek 3.03 skradziono rower Unibike Evo 29. Rower nowy, miał 10 dni, rama w rozmiarze 19. Nr seryjny ramy: YQ 13 H08637 23362919 Jakby ktoś gdzieś zauważył taki rower na portalu aukcyjnym czy w sprzedaży to proszę o info na mail: mattt89@gmail.com Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 gdzie dokładnie go ukradli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purpleman Napisano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Na ulicy Grabskiego, z klatki schodowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxx Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Na ulicy Grabskiego, z klatki schodowej. taki rower na klatce trzymac !! ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Unibajków po Rzeszowie jezdzi mnostwo takze ciezko Ci bedzie znależć... Masz kosztowną nauczke, że rowerów się na klatce nie trzyma, nawet jeśli zostawiłeś na 5 minut... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 a czym był przypięty ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowyUser99 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Ja pierniczę. Pewnie jeszcze nie przypięty albo przypięty ale zostawiony na dłużej. Sami jesteście sobie winni ludzie. Rower za 2000-2500zł zostawić na klatce lub w piwnicy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purpleman Napisano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 (edytowane) Nie mi skradziono rower, więc to nie ja dostałem nauczkę. Ja stosuję najlepsze zabezpieczenie na rower - nigdzie go nie zostawiam, a trzymam w zamkniętym garażu. A koledze, któremu rower ukradli już głupotę wygarnąłem. Edytowane 4 Marca 2014 przez purpleman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b4jk Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Ja pierniczę. Pewnie jeszcze nie przypięty albo przypięty ale zostawiony na dłużej. Sami jesteście sobie winni ludzie. Rower za 2000-2500zł zostawić na klatce lub w piwnicy... Słucham pomysłów szanownego kolegi, gdzie bezpiecznie trzymać rowerek. W końcu skończą się kradzieże raz na zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowyUser99 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 W domu się rower trzyma. Nie w piwnicy(choć to nie reguła, znam osoby, które mają metalowe drzwi i rowery nie znikają) i nie na klatce. Nie w garażu(mamy aktualnie nawet na forum ogłoszenie, że rower z garażu wyjechał). Jak nie w domu to w miejscu gdzie chodzą ludzie. Złodziej nie lubi publiczności(no chyba, że jest politykiem albo murzynem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b4jk Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Prawda jest taka, że na złodzieja nie ma lekarstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 na złodzieja nie ma lekarstwa a można rower trzymać w piwnicy czy garażu i po prostu ubezpieczyć, właśnie kupiłem w Avivie gdzie dają 20% sumy ubezpieczenia na garaż w podziemiu - inne firmy dają 10%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Czym był przypięty ? Rozumiem rower na klatce zostawić na pół godziny, godzinę. Zerkać co kilkanaście minut czy wszystko ok. Przypinać dobrym u-lockiem to elementu o większej średnicy niż pałąk u-locka. Ale rower tej klasy nieprzypięty... Głupota albo za dużo pieniędzy. Nie można być aż tak nieświadomym, w to nie uwierzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winfor Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 (edytowane) Nie wiem jak nazwać trzymanie nowego roweru za 2600 zł na klatce. Odpowiadając na powyższe pytanie: daję 100 zł, że był przypięty oczywiście linką. Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy kupują rowery za n tysięcy, a do tego linkę za 15 zł. Odłóż te 160 zł i kup Kryptonite, no ludzie Tak swoją drogą, to denerwują mnie osobniki trzymający cokolwiek na klatce. Klatka schodowa to nie garaż/piwnica, że możesz sobie wystawić swoje prywatne rzeczy. Jakby tak każdy postawił swoje 2-3 rzeczy na klatce, to byłby niezły burdel. Edytowane 5 Marca 2014 przez winfor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Odchodząc od tematu roweru. Macie sprawdzone sposoby na ciarupy sąsiadów na klatce? U mnie całe szafki z butami jełopy wystawiają... Może gips rozrobić i ponalewać w buty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowyUser99 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 U mnie jest złodziejstwo. Nikt nic nie zostawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi