Skocz do zawartości

[Rzeszów] Unibike Evo 29 2014 r19.

purpleman

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

W nocy z niedzieli 2.03 na poniedziałek 3.03 skradziono rower Unibike Evo 29. Rower nowy, miał 10 dni, rama w rozmiarze 19. Nr seryjny ramy: YQ 13 H08637 23362919

Jakby ktoś gdzieś zauważył taki rower na portalu aukcyjnym czy w sprzedaży to proszę o info na mail: mattt89@gmail.com

Pozdrawiam

evo29.jpg

Nie mi skradziono rower, więc to nie ja dostałem nauczkę. Ja stosuję najlepsze zabezpieczenie na rower - nigdzie go nie zostawiam, a trzymam w zamkniętym garażu.

A koledze, któremu rower ukradli już głupotę wygarnąłem.

Edytowane przez purpleman

Ja pierniczę. Pewnie jeszcze nie przypięty albo przypięty ale zostawiony na dłużej. Sami jesteście sobie winni ludzie. Rower za 2000-2500zł zostawić na klatce lub w piwnicy...

Słucham pomysłów szanownego kolegi, gdzie bezpiecznie trzymać rowerek. W końcu skończą się kradzieże raz na zawsze.

W domu się rower trzyma. Nie w piwnicy(choć to nie reguła, znam osoby, które mają metalowe drzwi i rowery nie znikają) i nie na klatce. Nie w garażu(mamy aktualnie nawet na forum ogłoszenie, że rower z garażu wyjechał). Jak nie w domu to w miejscu gdzie chodzą ludzie. Złodziej nie lubi publiczności(no chyba, że jest politykiem albo murzynem).

Czym był przypięty ? Rozumiem rower na klatce zostawić na pół godziny, godzinę. Zerkać co kilkanaście minut czy wszystko ok. Przypinać dobrym u-lockiem to elementu o większej średnicy niż pałąk u-locka. Ale rower tej klasy nieprzypięty... Głupota albo za dużo pieniędzy. Nie można być aż tak nieświadomym, w to nie uwierzę...

Nie wiem jak nazwać trzymanie nowego roweru za 2600 zł na klatce. Odpowiadając na powyższe pytanie: daję 100 zł, że był przypięty oczywiście linką. Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy kupują rowery za n tysięcy, a do tego linkę za 15 zł. Odłóż te 160 zł i kup Kryptonite, no ludzie :( Tak swoją drogą, to denerwują mnie osobniki trzymający cokolwiek na klatce. Klatka schodowa to nie garaż/piwnica, że możesz sobie wystawić swoje prywatne rzeczy. Jakby tak każdy postawił swoje 2-3 rzeczy na klatce, to byłby niezły burdel.

Edytowane przez winfor

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...