purpleman Napisano 3 Marca 2014 Napisano 3 Marca 2014 Witajcie, W nocy z niedzieli 2.03 na poniedziałek 3.03 skradziono rower Unibike Evo 29. Rower nowy, miał 10 dni, rama w rozmiarze 19. Nr seryjny ramy: YQ 13 H08637 23362919 Jakby ktoś gdzieś zauważył taki rower na portalu aukcyjnym czy w sprzedaży to proszę o info na mail: mattt89@gmail.com Pozdrawiam
Boxx Napisano 3 Marca 2014 Napisano 3 Marca 2014 Na ulicy Grabskiego, z klatki schodowej. taki rower na klatce trzymac !! ??
wiater Napisano 3 Marca 2014 Napisano 3 Marca 2014 Unibajków po Rzeszowie jezdzi mnostwo takze ciezko Ci bedzie znależć... Masz kosztowną nauczke, że rowerów się na klatce nie trzyma, nawet jeśli zostawiłeś na 5 minut...
NowyUser99 Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 Ja pierniczę. Pewnie jeszcze nie przypięty albo przypięty ale zostawiony na dłużej. Sami jesteście sobie winni ludzie. Rower za 2000-2500zł zostawić na klatce lub w piwnicy...
purpleman Napisano 4 Marca 2014 Autor Napisano 4 Marca 2014 (edytowane) Nie mi skradziono rower, więc to nie ja dostałem nauczkę. Ja stosuję najlepsze zabezpieczenie na rower - nigdzie go nie zostawiam, a trzymam w zamkniętym garażu. A koledze, któremu rower ukradli już głupotę wygarnąłem. Edytowane 4 Marca 2014 przez purpleman
b4jk Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 Ja pierniczę. Pewnie jeszcze nie przypięty albo przypięty ale zostawiony na dłużej. Sami jesteście sobie winni ludzie. Rower za 2000-2500zł zostawić na klatce lub w piwnicy... Słucham pomysłów szanownego kolegi, gdzie bezpiecznie trzymać rowerek. W końcu skończą się kradzieże raz na zawsze.
NowyUser99 Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 W domu się rower trzyma. Nie w piwnicy(choć to nie reguła, znam osoby, które mają metalowe drzwi i rowery nie znikają) i nie na klatce. Nie w garażu(mamy aktualnie nawet na forum ogłoszenie, że rower z garażu wyjechał). Jak nie w domu to w miejscu gdzie chodzą ludzie. Złodziej nie lubi publiczności(no chyba, że jest politykiem albo murzynem).
wojtas7 Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 na złodzieja nie ma lekarstwa a można rower trzymać w piwnicy czy garażu i po prostu ubezpieczyć, właśnie kupiłem w Avivie gdzie dają 20% sumy ubezpieczenia na garaż w podziemiu - inne firmy dają 10%.
PjeseczeQ Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 Czym był przypięty ? Rozumiem rower na klatce zostawić na pół godziny, godzinę. Zerkać co kilkanaście minut czy wszystko ok. Przypinać dobrym u-lockiem to elementu o większej średnicy niż pałąk u-locka. Ale rower tej klasy nieprzypięty... Głupota albo za dużo pieniędzy. Nie można być aż tak nieświadomym, w to nie uwierzę...
winfor Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 (edytowane) Nie wiem jak nazwać trzymanie nowego roweru za 2600 zł na klatce. Odpowiadając na powyższe pytanie: daję 100 zł, że był przypięty oczywiście linką. Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy kupują rowery za n tysięcy, a do tego linkę za 15 zł. Odłóż te 160 zł i kup Kryptonite, no ludzie Tak swoją drogą, to denerwują mnie osobniki trzymający cokolwiek na klatce. Klatka schodowa to nie garaż/piwnica, że możesz sobie wystawić swoje prywatne rzeczy. Jakby tak każdy postawił swoje 2-3 rzeczy na klatce, to byłby niezły burdel. Edytowane 5 Marca 2014 przez winfor
turysta Napisano 18 Marca 2014 Napisano 18 Marca 2014 Odchodząc od tematu roweru. Macie sprawdzone sposoby na ciarupy sąsiadów na klatce? U mnie całe szafki z butami jełopy wystawiają... Może gips rozrobić i ponalewać w buty?
NowyUser99 Napisano 19 Marca 2014 Napisano 19 Marca 2014 U mnie jest złodziejstwo. Nikt nic nie zostawia
Rekomendowane odpowiedzi