Pinio46 Napisano 3 Marca 2014 Napisano 3 Marca 2014 Doberek W sobotę wymieniałem napęd w rowerze i po zdjęciu tylnego koła przez przypadek wcisnąłem nie tą klamkę co trzeba. Miał być przód wcisnąłem tył. I po tej operacji tylny hamulec działa na zasadzie on/off. Klamka jest twarda i brak modulacji. Tłoczki się całkiem nie zeszły w zacisku ponieważ koło założyłem bez problemu, nie musiałem tłoczków rozszerzać. Panowie podpowiedzcie co zrobić żeby z powrotem było ok ? Dzięki Pozdrawiam Wysłane Tapatalkiem Cytuj
Mod Team sznib Napisano 3 Marca 2014 Mod Team Napisano 3 Marca 2014 Odkręć zacisk, wyjmij klocki, np. płaskim kluczem rozepchaj tłoczki, załóż klocki, zamontuj zacisk, podpompuj klamką żeby się ustawiła odpowiednia odległość, tyle. Cytuj
Pinio46 Napisano 3 Marca 2014 Autor Napisano 3 Marca 2014 (edytowane) No właśnie tak sobie też pomyślałem na początku. Czyli tok myślenia miałem dobry tylko chciałem się upewnić Dzięki Wysłane Tapatalkiem Edytowane 3 Marca 2014 przez Pinio46 Cytuj
crupez Napisano 3 Marca 2014 Napisano 3 Marca 2014 Na sam koniec po założeniu zacisku jeszcze czeka Cie jego regulacja, wtedy by było na tyle Cytuj
Pinio46 Napisano 4 Marca 2014 Autor Napisano 4 Marca 2014 (edytowane) Zrobione, dzięki Panowie za rady. Temat można zamknąć Wysłane Tapatalkiem Edytowane 4 Marca 2014 przez Pinio46 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi