Skocz do zawartości

[amortyzator] jaki do kross level a4 do ~500 zł (v-brake)

Gość morfis2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość morfis2
Napisano

Jaki polecicie do już dość leciwego roweru? Obecnie mam starego Santour XCR z '07 lub '06, który dzisiaj uległ uszkodzeniu i nie wiem czy się da naprawić. Interesują mnie wersje z piwotami w kolorze białym. Dobrze jakby był stosunkowo lekki, ale w tej cenie cudów nie oczekuję. Z tego co przeglądałem jedyny sensowny wybór to Raidon, tak? Macie jakieś namiary na ciekawą sztukę dostępną w warszawie?

Napisano

@Scarper, nie wiem czy zauważyłeś, ale potrzebne są pivoty a ich XC32 chyba nie otrzymał nigdy :P

W Activii za 500zł były chyba Raidony X1 LO-R z pivotami za 500zł, tylko kontaktuj się na telefon, bo na stronce są chyba sporo droższe. 

Gość morfis2
Napisano

Biednego nie stać na używki, więc wolałbym coś nowego. Przy kupnie używki za duże ryzyko jak dla mnie.

Gość morfis2
Napisano

Ten sklep Activia jest godny polecenia? Ktoś tam jeszcze kupował?

Napisano

Jak najbardziej. Ja tam kupowałem. Koleś jest dystrybutorem Suntora i czasami prawie zawsze ma bardzo fajne promocje. Tylko przed wybraniem czegokolwiek w sklepie najpierw do niego zadzwonić i pogadać.

Napisano

Nie wiem, ile ważysz i jak jeździsz, ale z nowyh przyzwoitych amortyzatorów pod V-Brake jest jeszcze Spinner SW7. Kilku forumowiczów ma ten widelec, co prawda ma on golenie 28 mm i dla niektórych może się wydawać wiotki ale za to jest powietrzny, jest dość lekki (w porównaniu z takim Raidonem czy XCR na przykład), koztuje poniżej 400 złotych więc za ok 60 złotych dokupisz dobrą pomkę do amora i ustawisz go pod siebie. Do tego ma prostą budowę więc serwis (przegląd co jakiś czas, smarowanie) to nie problem a gdybyś sam sobie nie umiał z tym poradzić, serwis Spinnera jest w Polsce i działa.

Niestety marketing sprawił, że sensownych nowych amortyzatorów pod V-ki brak...

Napisano

Spinner sw7 mam i nie jest zły. Mam i sobie chwale ale musiałem ginąć troszkę zmodyfikować. I teraz pracuję jak powinien. Poszukaj tematów na forum pod hasłem spinner sw7 i wszystkiego się dowiesz.

Gość morfis2
Napisano

A jakbym się zdecydował na powietrznego Raidona o czym powinienem wiedzieć wcześniej? Rozumiem, że będę mógł go "dopompować" pod siebie? Pompka też mi się przyda? Jak często będę musiał jej używać?

• Mod Team
Napisano

Faktycznie sprytne, jak 5-10psi potrafi uciec przy odłączaniu pompki. Zmiana o 2-3psi jest osiągalna raczej przez przypadek a w jeździe i tak niezauważalna.

Napisano

2psi nie ale kilka razy zrobione to tak.

Troche przesadzilem z tymi 2-3 psi ale mniej wiecej mam 1 lesna trase, korzenie itp.... To tam kilka razy upuszczam i dodaje psi po kilka razy i jest różnica.

Napisano

Normalnie,

Mam 150psi pompuje do 160, duzo ucieka, potem znow daje np wiecej itd, tak robilem, mialem pompke i sie bawiłem, ale teraz juz jest ustawiony.

Gość morfis2
Napisano

Czyli musiałbym go pompować po każdej jeździe?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...