Skocz do zawartości

[spodnie] Tanie luźne spodnie

foq

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Co może wydać się śmieszne, od 2 lat mam problem z zakupem długich spodni rowerowych. Szukam przede wszystkim spodni luźnych, ale nie za szerokich (w obcisłych jeździłem, to nie dla mnie :P). Nie jestem jakimś pół zawodowcem i nie oczekuje super właściwości od tych spodni, potrzebne mi są tylko do ochrony przed wiatrem (w deszczu/błocie nie jeżdżę).

Niegdyś miałem zwykłe spodnie z poliestru z polarkiem w środku i suwakami u dołu za 35zł i sprawdzały się doskonale, teraz mam wrażenie, że już takich nigdzie nie sprzedają (wszystko jest za szerokie na rower)

Za samo słowo "rowerowe" trzeba dopłacać ekstra, np. zwykłe ortaliony Rogelli za 100zł, czy najtańsze sensowne Endury Humvee za ok. 200zł to dla mnie za dużo.

W ofercie Lidlowej coś w ogóle nie mogę trafić na długie spodnie, ciągle mają krótkie bądź 3/4.

W każdym bądź razie czy nie wiecie gdzie można kupić zwykłe spodnie z poliestru (fajne gdyby były ocieplane w środku ale nie koniecznie) do 80-100zł ?

A byłem tam w zeszłym tygodniu to z nie obcisłych spodni znalazłem tylko przecenione na 50 i 60zł ortaliony, ale nie wiedzieć czemu uwierały w kolanach przy chodzeniu jakby były źle uszyte (i pewnie dlatego zostały przecenione :)).

Też nie przepadam za obcisłymi spodnami i dlatego już od 2 lat korzystam ze spodni do biegania Crivit (te z Lidla). Są z oktalionu, cienkie, nie za ciepłe i sprawują się świetnie. Dość luźnie i dlatego nogawki opinam specjalnymi paskami. Zamki na nogawkach z odblaskiem (zawsze to coś), kieszenie z boku i odblask na jednym udzie plus kieszeń z tyłu. Z niej nie korzystam, bo mam w koszulce, ale jak się uprzeć to i można np. klucze tam wsadzić. Kieszeń jest wyżej niż siedzisko, więc drobiazgi nie będą przeszkadzać.

Nie wiem jednak, czy jeszcze są w ofercie. Ba, nawet ciężko było mi cokolwiek znaleźć w necie na ich temat. Znalazlem ulotkę, ale słabo na niej widać: http://supermarkt.nazwa.pl/giulotka/rekl0811/110811/lidldo250811.jpg (prawy, górny róg). Nazywają to też leginsami i ogólnie można się nadziać, bo w ofercie są też obcisłe. Ja swoje znalazłem na Allegro ktoś nowe wystawił. Oczywiście po tych latach już nieco świecą, ale nie zapowiada się na to, aby na tyłu zrobiła się dziura. Sam obserwuję Lidl i Allegro, bo chciałbym jeszcze takie spodnie kupić.

• Mod Team

Rowerowe spodnie nieobcisłe do normalnej jazdy to coś w stylu Endury Firefly czy Humvee. Rowerowe spodnie z ortalionu to tzw. "overtrousers", w takich spodniach się docelowo nie jeździ, mają zazwyczaj kompaktowe rozmiary po złożeniu do dedykowanej torebki, zabiera się je do plecaka przy niepewnej pogodzie i w razie deszczu zakłada na spodnie obcisłe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...