uwekolarz Napisano 2 Marca 2014 Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Witam, mam dostęp do oleju hydraulicznego, czy taki nada sie do tego aby wlać go do tłumika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 2 Marca 2014 Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Nie nada się Producent zaleca 10w ale osobiście polem zalanie go 7,5w. Zbyt gęsty olej doprowadzi do tego ,że będzie strasznie mułowaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Marca 2014 Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 (edytowane) Dlaczego się nie nada ?, oleje hydrauliczne występują w różnych lepkościach, problem w tym, że trzeba by dobrać odpowiedni ... Edytowane 2 Marca 2014 przez Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 2 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 O to samo pytałeś tutaj: http://www.forumrowerowe.org/topic/153831-amortyzator-epicon-czulosc/ Jak chcesz poprawić pracę amortyzatora to lepiej kup olej zalecany, na forum wszystko w tej kwestii jest wyjaśnione, mam wrażenie, że nie przeczytałeś tego co zostało Ci podsunięte, a szukasz jakichś dziwnych zamienników. Owszem da się dobrać olej hydrauliczny o zbliżonych właściwościach ale nie rozumiem skąd inklinacje do zalewania "kujawskim" skoro odpowiedni oleje są dostępne, zaoszczędzisz z 10zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uwekolarz Napisano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 nie chce zalewac kujawskim, po prostu mam dostęp do olei hydraulicznych i tak sie zastanawiałem czy mógłbym go użyć, ale w takim razie kupię motorexa 2,5w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 2 Marca 2014 Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Za rzadki olej może wyciekać, więc pamiętaj o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 2 Marca 2014 Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 lyndowss, zobacz czy nie masz w rodzinie kogoś kto ma motor, tam tez sie uzywa olejów do amorków, może beda miec jakies motorexy,torco itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi