uwekolarz Napisano 2 Marca 2014 Napisano 2 Marca 2014 Witam, mam dostęp do oleju hydraulicznego, czy taki nada sie do tego aby wlać go do tłumika? Cytuj
KMtown Napisano 2 Marca 2014 Napisano 2 Marca 2014 Nie nada się Producent zaleca 10w ale osobiście polem zalanie go 7,5w. Zbyt gęsty olej doprowadzi do tego ,że będzie strasznie mułowaty. Cytuj
Rulez Napisano 2 Marca 2014 Napisano 2 Marca 2014 (edytowane) Dlaczego się nie nada ?, oleje hydrauliczne występują w różnych lepkościach, problem w tym, że trzeba by dobrać odpowiedni ... Edytowane 2 Marca 2014 przez Rulez Cytuj
Mod Team Maniak Napisano 2 Marca 2014 Mod Team Napisano 2 Marca 2014 O to samo pytałeś tutaj: http://www.forumrowerowe.org/topic/153831-amortyzator-epicon-czulosc/ Jak chcesz poprawić pracę amortyzatora to lepiej kup olej zalecany, na forum wszystko w tej kwestii jest wyjaśnione, mam wrażenie, że nie przeczytałeś tego co zostało Ci podsunięte, a szukasz jakichś dziwnych zamienników. Owszem da się dobrać olej hydrauliczny o zbliżonych właściwościach ale nie rozumiem skąd inklinacje do zalewania "kujawskim" skoro odpowiedni oleje są dostępne, zaoszczędzisz z 10zł? Cytuj
uwekolarz Napisano 2 Marca 2014 Autor Napisano 2 Marca 2014 nie chce zalewac kujawskim, po prostu mam dostęp do olei hydraulicznych i tak sie zastanawiałem czy mógłbym go użyć, ale w takim razie kupię motorexa 2,5w Cytuj
lyndowss Napisano 2 Marca 2014 Napisano 2 Marca 2014 Za rzadki olej może wyciekać, więc pamiętaj o tym. Cytuj
Scarper Napisano 2 Marca 2014 Napisano 2 Marca 2014 lyndowss, zobacz czy nie masz w rodzinie kogoś kto ma motor, tam tez sie uzywa olejów do amorków, może beda miec jakies motorexy,torco itp... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi