Roberto18 Napisano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Już cały zglupialem :-P z mechanicznych na pewno bb7 są godne uwagi lub 596 hydrauliki. Nie wiem czym się kierować....jedni mówią "a" drudzy "b" :-P Na pewno miałyby być to hamulce bezawaryjne, tanie w eksploatacji i skuteczne ;-) Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Na pewno miałyby być to hamulce bezawaryjne, tanie w eksploatacji i skuteczne ;-) Chciałem tylko podpowiedzieć, iż na pierwszym miejscu postawiłeś na bezawaryjność, a na drugim koszty utrzymania i dopiero na trzecim skuteczność. Chyba masz już odpowiedź? Poza tym wiele zależy od klocków, czy nie są przypadkiem zatłuszczone, brudne i tarczy, a głównie jej średnicy. AHAHAHA Uwielbiam tą wojnę hydrauliki vs mechaniki. Mam w jednym pudełku dwie przeciwstawne pary i jest cisza, nikt nie walczy, a może się zbroją . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Bierz M596 , miałem BB7/BB5 i 596 . 596 jest mocniejsze , klamka fajnie pracuje i ma więcej modulacji . Bierz M596 i nie marudź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lopek1986 Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Jak masz kaśe to kup formule r1. Polecam. Sam z magury MTS przesiadłem się na R1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wnoto Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Ja bym przeliczyl ile mozszz wziac za obecny rower i pozzhkal nowego z takim osprzetem. Moze roznica nie bedzie wielka. A CAŁY sprzet bedzie nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 wnoto a po jaką cholere skoro sprzęt ma całkiem ok ? Wymień na 596 i będzie w sam raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roberto18 Napisano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Chyba jednak zdecyduje się na 596 :-P Koszt tych hydraulikow będzie taki sam lub podobny, co bb7 :-) Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Nie wiem też, czy moje aktualne tarcze mogą być do hydraulicznych, czy muszę wszystko wymienić? Jeżeli już masz mechaniki i spełniają Twoje oczekiwania, to przy nich pozostań. Inwestycja w BB7 jest nieopłacalna, bo wyraźnej różnicy zapewne nie poczujesz, ale wyraźny budżet pójdzie. Jak już zmieniać to na hydrauliki. Generalnie tarcze zarówno mechaniczne jak i hydro są bezobsługowe. Potencjalna awaria (rozszczelnienie układu) tarcz hydro jest bardziej bolesna w skutkach i to jest różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Jak nie wiesz czy mechanik czy hydraulika ... kup sobie hydro-mechaniczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.