Skocz do zawartości

[Hamulce] zmienić mechaniczne na hydrauliczne?

Roberto18

Rekomendowane odpowiedzi

Już cały zglupialem :-P z mechanicznych na pewno bb7 są godne uwagi lub 596 hydrauliki. Nie wiem czym się kierować....jedni mówią "a" drudzy "b" :-P

Na pewno miałyby być to hamulce bezawaryjne, tanie w eksploatacji i skuteczne ;-)

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Na pewno miałyby być to hamulce bezawaryjne, tanie w eksploatacji i skuteczne ;-)

Chciałem tylko podpowiedzieć, iż na pierwszym miejscu postawiłeś na bezawaryjność,  a na drugim koszty utrzymania i dopiero na trzecim skuteczność.

Chyba masz już odpowiedź?

Poza tym wiele zależy od klocków, czy nie są przypadkiem zatłuszczone, brudne i tarczy, a głównie jej średnicy.

AHAHAHA Uwielbiam tą wojnę hydrauliki vs mechaniki.

Mam w jednym pudełku dwie przeciwstawne pary i jest cisza, nikt nie walczy, a może się zbroją :).

Nie wiem też, czy moje aktualne tarcze mogą być do hydraulicznych, czy muszę wszystko wymienić?

Jeżeli już masz mechaniki i spełniają Twoje oczekiwania, to przy nich pozostań. Inwestycja w BB7 jest nieopłacalna, bo wyraźnej różnicy zapewne nie poczujesz, ale wyraźny budżet pójdzie. Jak już zmieniać to na hydrauliki. Generalnie tarcze zarówno mechaniczne jak i hydro są bezobsługowe. Potencjalna awaria (rozszczelnienie układu) tarcz hydro jest bardziej bolesna w skutkach i to jest różnica.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...