wlodi91 Napisano 2 Marca 2014 Napisano 2 Marca 2014 witam serdecznie wszystkich forumowiczów!! na poczatku chciałbym się przywitać noszę się z zamiarem kupna roweru mtb i bardzo bym prosił o pomoc przy wyborze. rower miałby być eksploatowany głownie w mieście, czasami na dróżkach poza miastem, interesyje mnie tylko rower z amorem na sam przod. budżet jakim dysponuje to 2500 złotych max. rower miałny być mocny (waga moja to 100(!!!) kg) w oko wpadł mi mongoose tyax, link: http://www.top-narty.pl/rowery/mtb-hardtail/tyax-expert-1-detail czy jest ten rower warty swojej ceny, czy ma dobry osprzet? bardzo prosze o pomoc i porady gdyz jestem w tym temacie naprawde zielonyy. pozdrawiam i z gory dziekuje za odp i przepraszam za wszelkie błedy jakie popełniłem badż mmogłem popełnić jako świeżak na tym forum!! pozdrawiam!!
Poochaty Napisano 2 Marca 2014 Napisano 2 Marca 2014 Z tego co piszesz, to każdy przyzwoicie wyposażony rower do takiej jazdy będzie dobry. O wagę się nie martw- większość producentów nawet sportowe maszyny robi na min 115 kg. Moim zdaniem jednak, jak masz zamiar eksploatować go po mieście i leśnych ścieżkach, to ja bym się zastanowił nad crossem albo trekkingiem. Wygodniej się będzie jeździć, koła większe, mniejsze opory toczenia, a z amorem bez problemu znajdziesz taki rower. No i to nie są specjalnie drogie maszyny.
wlodi91 Napisano 2 Marca 2014 Autor Napisano 2 Marca 2014 ok, dzieki wielkie za odp:) a czy ten podany wczesniej mongoose jest opłacalny? tzn czy jest wart swojej ceny? dobre ma przerzutki itd? ardzo prosze o doradzenie badz podanie jakiegos innego konkretnego modelu, bo juz sie nie moge doczekac az wkoncu bede smigac na jakims rowerku:D
Poochaty Napisano 2 Marca 2014 Napisano 2 Marca 2014 c po osprzęcie, to nie bardzo robi szał, z drugiej strony budżetowe sunrace ale jednak dziesięciobiegowy. Rowerów w tej cenie i z tej półki jest od groma, wszystkie mają podobnej klasy osprzęt. Moim zdaniem coś mało jeżdżonego używanego byłoby lepsze. Trudno mówić o konkretnych przykładach. Czemu akurat ten Ci tak wpadł w oko?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.