kazafaza Napisano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 Projekt numer pierdyliardstotrzynaście: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 Kupiłeś ramę dokujący do stacji kosmicznej MIR, albo owoc szybkiego spółkowania crossa z kosiarką w kącie jakiegoś romantycznego garażu. Niezłe śmigło suportu. Jak zawsze jestę pod wyważeniem 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Nowa kiera na miejscu i w między czasie zmieniłem tarcze, 2x sm-rt81 160mm. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 A ja sobie tak komfortowo zmieniałem łańcuszek trochę w komórce, trochę na korytarzu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 17 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2022 @wojtt80 Bardzo fajnie wyglądają srebrne dodatki. Coraz bardziej ten kolor mi się podoba Zawieszony 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 18 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2022 @100lar3k dziękować, powoli się zbiera srebro do sreberka😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2022 (edytowane) 7 godzin temu, 100lar3k napisał: @wojtt80 Bardzo fajnie wyglądają srebrne dodatki. Coraz bardziej ten kolor mi się podoba Zawieszony Co to za tarcze hamulcowe? Coś od SRAM? Wycięcia mają ostre krawędzie, czy to wytłaczana tarcza z zaokrąglonymi brzegami? Jak pasuje do nich klocek z TRP? Nie ma problemu że wystaje powyżej/ poniżej tarczy? Edytowane 18 Kwietnia 2022 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinok Napisano 18 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 18 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2022 (edytowane) @wojtt80 To są tarcze sram centerline dokładnie takie jakie pokazał @pinok. Do tej pory ze wszystkimi zaciskami używałem tarcz shimano sm-rt81. Nigdy nie przejmowałem się wysokością tarczy i klocka. Do tej pory nie miałem z tym problemów. Powiem szczerze, że gdybym nie trafił gdzieś na temat o tarczach shimano to nawet bym nie wiedział, że tańsze modele są szersze a droższe węższe. Sm-rt81 u mnie dobrze działają z xt785, tektro novela avid bb7 i teraz TRP. Tarcze stama kupiłem bo potrzebowałem mocowania centerline, które jest w tych piastach. I padło na srama też trochę z tego względu, że każdy komplet shimano jaki kupiłem zawsze musiałem delikatnie prostować. W symie nie wiem czy tarcza jest wytłaczana czy wycinana ale krawędzie na pewno ma zeszlifowane. A żeby nie odbiegać zbytnie od tematu. Czerwone jajko od Banlessa njaszybsze Niestety ale okazało się, że złota [stara wersja} nie chce współpracować z kmc x12 Edytowane 18 Kwietnia 2022 przez 100lar3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 18 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2022 @100lar3k o te tarcze pytał @skom25 A o sm-rt81 za dużo nie napiszę, ale zapowiada sie dobrze. Jedyny feler na początek zafundował mi zacisk 447, musiałem wrzucić podkladke bo pająk tarł o krawędź zacisku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2022 Pozdrow'er 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Histeria kolegi z discorda Spamowałem go zdjęciami moimi z rowerami, w końcu kupił HT krossa, świetnie mu było, pojechał w góry z kumplami, wypożyczył fulla i pod koniec dnia poleciał, złamał obojczyk z przemieszczeniem, rekonwalescencja, sprzedał HT, zdrowieje, kupił rondo. Dziś zrobił 30km i mu się podoba nawet bardzo. Ot cała histeria 🤗 Pozdrow'er 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 13 Maja 2022 Udostępnij Napisano 13 Maja 2022 Pozdrow'er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 24 Maja 2022 Udostępnij Napisano 24 Maja 2022 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 28 Maja 2022 Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Nowe torby do Hultaja od Pathfindera 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Szosowy SS z rur kanalizacyjnych najniższej klasy. Ma tyle samo zalet co wad. Jedziesz i masz ochotę go wywalić do najbliższego kosza, a po chwili stwierdzasz że jednak jest fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Ale masz długie ręce Mnie się na nim super jeździ na tym krótkim mostku i krótkiej kierownicy którą dali, ale ten wyżej to jest od niego ze 20 cm dłuższy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 (edytowane) Jest długi, to fakt. Gdybym wiedział że będę wkładał baranka, brałbym mniejszy rozmiar. Pozycja jest mocno wyciągnięta, ale przyzwyczaiłem się po poprzedniej szosie. Chociaż oczywiście do optymalnej pozycji sporo brakuje. Miał to być rower na chwilę, przejściowy. No ale patrząc na ceny... Najbardziej jestem zdziwiony kołami. Rąbie je niemiłosiernie po Warszawie, a w życiu nie miałem prostszego kompletu fabrycznych kół. Bicie jest w kategorii "kosmetycznych" poprawek. Edytowane 3 Czerwca 2022 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Dobrze wiedzieć na przyszłość Ja mam z przodu prądnicę na zmienionym kole, ale to na zimę, teraz szkoda dźwigać jak późno się robi ciemno. Jedyne co to łańcuch pękł na podjeździe, rany się pogoiły ale chyba nie zaufam mu ponownie i dam dzisiaj Nexusowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Jaki tam, Panowie, maksymalny rozmiar kapcia wlezie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 32c na luzie, 35c chyba też. @MikeSkywalker podasz model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 35-37, sprzedają to na 32c, jakieś 37c powinienem mieć, mogę sprawdzić z ciekawości choć dopiero co postawiłem go na 28c. @skom25czego - łańcucha? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Tak. Warszawa jest płaska, ale wiaduktów pokonywanych na twardo nie brakuje. Wolałbym mieć pewność że go nie zerwę... Prościej. Który z tych wybrać? https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/lancuchy-kasety-wolnobiegi/lancuchy-rowerowe/?liczba-rzedow[384]=1 Oprócz tego za 90 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 NX10, też taki biały. Ot jeden z tańszych, ale już na nim jeździłem. Bardzo możliwe że ktoś to byle jak skuł, bo wyszło to na starcie w sumie, ten rower ma u mnie ze 200km przejechane. A lata jeżdżę na singlach, nawet na łańcuchach za 12 złotych i nigdy nie zerwałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 A ten Connex 1z1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi