Sobek82 Napisano 7 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 Tak na dobranoc. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 8 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 A ja zmierzam w stronę gnarmonsterkrosa: 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 8 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 @kazafaza Jak zwykle wytaczasz nowe nurty w przemyśle rowrerowym: Pełnowymiarowy rower biegowy dla dorosłych z barankiem i geometrią progresywną. MASTHEW! Dołóż jeszcze uchwyt do yerba mate na kierownicy, patentuj i rynek jest twój. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meitner99 Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Nie mogę już się doczekać zakręcenia korbą, zmodyfikowałem już wszystko co mi przyszło do głowy przed sezonem. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 9 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) Wspaniały rower. Jeszcze wspanialej pobiałkowane ściany. Widać, że ktoś farbę nakładał łopatą i wyraźnie pod wpływem środków odurzających (może rozpuszczalników). Ale, czy ty trzymasz taki rower w takiej piwnicy? Jeśli tak, to pewnego dnia ci go ukradną. Mówię to z perspektywy Bydgoszczanina, którego piwnice w dwóch blokach, na dwóch różnych osiedlach są raz na 3 lata regularnie okradane. Nie ma znaczenia, jakie masz drzwi. Jest nocne tourneee, złodzieje biorą co popadnie. Takiego roweru nie przepuszczą. Edytowane 9 Lutego 2022 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meitner99 Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Nie będę publicznie pisał o zabezpieczeniach jakie mam ale akurat drzwi i kłódka do nich wyglądają bardzo niepozornie Przypadkowy złodziejaszek nie będzie miał szans, obawiam się tylko, że w ramach frustracji po prostu mi go zniszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 10 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Do mojego sąsiada piwnicy weszli poprzez ścianę, bo miał drzwi antywłamaniowe. Rozebrali kilka cegieł. Bezpiecznik w piwnicy jest zawsze dostępny więc jak masz jakiś alarm to ci prąd wyłącza. Szkoda takiego roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 14 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 Składam, pod kątem nazwy nieprzypadkowo w Walentynki 😉 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 14 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 (edytowane) @Punkxtr Pięknie zdjęcie, takie nawet jakby artystyczne. W moje zaropniałe oczy kłuje trochę porządek w narzędziach, brak brudnych szmat wiszących na stojaku i jednakowo biała ściana, bez przebarwień i zacieków. Musisz się postarać następnym razem. Fajnie by było zobaczyć w tym wątku zaplecze (graciarnię) tak wyśmienitego serwisu jak twój. Pokaż, że bałagan zdarza się też najlepszym. Na stronie Serwis Bajka jak smar nakładasz to w rękawiczkach, kórymi można by drożdżówkę jeść. Sa tak czyste, że aż nierealne. Potem człowiek serwisując swój rower może się stanów lękowych nabawić. Sztucieć takiś taki niekompletny, co to za model? Czy to prawda, że Brooks Cambium są takie szorstkie w obyciu, że potrafią siedzisko spodni szybciej niż mole zjeść? Edytowane 14 Lutego 2022 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 Apropo czystości warsztatu. @Punkxtr strzelam, że do nakładania smaru raczej nie używasz palców. Korzystasz z jakiś pędzelków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 14 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 @rambolbambol dzięki, akurat zdjęcie robione naprawdę na szybko. Dopiero chwilę później uświadomiłem sobie, że mogłem dołożyć tam jeszcze kwiaty na stołku 😉 Bałagan zdarza się i u mnie oczywiście aczkolwiek mam jakąś nerwicę pod tym względem i wolę jak jednak jest porządek 😉 Widelec to rozebrany Rock Shox RS-1 z górnymi goleniami pomalowanymi pod kolor ramy. Na Cambium jeździ jeden czy dwóch z moich Klientów i ktoś rzeczywiście wspominał o jego szorstkości. Musiałbym jednak dopytać. Skom25 (nie wiedzieć czemu nie mogę zawołać drugi raz Usera w jednym poście) bez przesady 😉 Przy montażu dolnej miski sterów używałem palców. Aczkolwiek pędzel stosuję np. do smarowania ślizgów (bo ręki nie włożę do goleni) czy wszelakich Ratchetów, zapadek. Czyli do precyzyjnych elementów tam, gdzie czasem ma to znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 14 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 Ten wideł to nie jakiś RS1? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 14 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 RS1 w gravelu- pięknie, ale mykmyka nie trawię ;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 14 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 W RS-1 zmniejszyłem skok do 80 mm jbc 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 14 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 Grzesiu - widzę nastepny stallovy .....jest nasz, wasz, wspólny ;-))))..... chyba że to znów cholerny tytan ;-((( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 14 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 (edytowane) @woojj to "niestety" rower Klienta, ja się tylko przy nim dobrze bawię (stalówkeczka z fajnymi częściami). Od wielu lat przekonuję się o prawdziwości powiedzenia "szewc w dziurawych butach chodzi". Od lat treningi to najchętniej trenażer, bo najszybciej. Nie pamiętam, kiedy dobrze bawiłem się w terenie - nie mam czasu. Aktualnie w moim rowerze trzeba wymienić napęd, części leżą ale nie mam kiedy się za to zabrać. To samo z amorem (nomen omen w końcu Walentynki) - powinienem dawno zmienić mu uszczelki ale... kiedy. Więc z obaw o jego stan wewnętrzny śmigam na trenażerze i tak koło się zamyka. A jak już jest chwila czasu, to najczęściej nic mi się nie chce. Obręcze dla siebie (zdjęcie anody, customowe malowanie) robię od ponad roku. Przerzutek Acros nawet nie tknąłem. Tyle dobrze, że dla mojej Dziewczyny założyłem komplet i w NRSie zrobiłem kilka niezbędnych spraw. No, to się wyżaliłem 😉 Edytowane 14 Lutego 2022 przez Punkxtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 14 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 ;-( jestem zawiedziony ......może kiedyś stallove serce zabije i w twej piersi, bo co do zaawansowanej rowerozy nie mam żadnej wątpliwości 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 14 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 Jeśli chodzi o stalówki, to pewnie złożyłbym sobie chętnie coś retro MTB. Np. na bazie topowej ramy Scapin albo może Ritchey Plexus. Natomiast od lat szukam dla siebie Gianta MCR 1. Co ciekawe nie lubię szosy jako takiej ale ten wózek w końcu gdzieś znajdę i kupię 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Takie cuda tylko u mnie. Pozdrow'er 😢 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Wyrazy współczucia, wichura zniszczyła Twój azyl, i teraz tyle remontu, kasy i czasu potrzeba, Powodzenia, mam nadzieję że prąd i dom do mieszkania są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 1 godzinę temu, Sobek82 napisał: Takie cuda tylko u mnie. Za zwalony jesion (tak mi wygląda) kupisz sobie trochę blachy na stodołę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Chyba przerobię tą część dachu, puszczę ścianę do góry z oknem i dużo mniej stromy dach, trochę już poodcinałem gałęzi na dachu i pozrzucałem, wisi mi dalej na dole krokwi, trochę na gałęzi będącego obok drzewa, to było największe drzewo z tyłu za stodołą. @itrprądu nie było do 15, dom cały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 ...może chociaż srebrne łyżeczki w korzeniach drzewa się uniosły z 45 roku, sprawdź, wierzę, że możesz zrobić niezła przebudowę, martwie się tylko jakie dobierzesz kolory W każdym razie oby jak najszybciej wiać przestało i bez opadów, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Na razie leje się do środka wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Trochę dziś ogarnąłem Pozdrow'er 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi