MikeSkywalker Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Tym razem wartość artystyczna fotografii = NULL Nie bądź taki skromny, roweru mulata jeszcze nie było w tym temacie. Sprzęt lanserski, trzeba przyznać. Przednia przerzutka? Jest dla słabych. Amortyzator? Jest dla słabych. Strach pomyśleć co będzie kolejne. Masz rację, prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu. Oni żują pszczoły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Może pije vytatuas ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ros Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 (edytowane) Uprzedzając pytania: Tak, to był Trek G2. Tak to jeździ. I to jak musi jeździć! Świadczy o tym tylne skrzydło dbające o odpowiedni docisk tylnej osi. Brawo, brawo - masz Ty chłopie łeb Edytowane 19 Września 2014 przez Ros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komuchomor Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 (edytowane) Skoro atmosfera artystyczna poszła w las, to jeszcze od siebie dorzucę: przepyszna kasetka! Czyżby XX1? Edytowane 19 Września 2014 przez Komuchomor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Nie, to SRAM 1030 dopakowana koronką 40z od HCC. Niedługo opublikuję recenzję tego setu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Tylne koło 27'5", a przód 26"? Jeszcze zamień kierownicę z siodełkiem i możesz jechać w teren... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komuchomor Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 (edytowane) W sumie jak popatrzyłem na ceny kaset do XX1, to pomyślałem "sułtan Brunei pisze na polskim forum rowerowym!". @inhibitor, to raczej jest normalny dwadzieściadziewięcier albo dwadzieściasiedemipółer, tylko na węższej oponie z tyłu, a szerszej z przodu. Edytowane 19 Września 2014 przez Komuchomor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Oj, ja bym szanownego kolegę Rambolbambola nie posądzał zbyt pochopnie o tego rodzaju zwyczajność jaką jest po prostu 29-er. Kiedyś ten rower miał takież same fele z przodu i z tyłu, teraz przednia jest jakaś insza. Zajrzałem zaciekawion w garaż kolegi i proszę, z przodu obręcz 29" z laczem 2.2 od Bontragera a z tyłu 28" na maratońskiej, nieprzegryzalnej, niemieckiej jaskółce. Podejrzewam że zatęsknił kolarz za miłym tętentem grubego lacza na przedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuvv Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 (edytowane) Czy ten rower ma być sprzeciwem wobec kierowców nieprzestrzegających przepisów wobec rowerzystów po zmierzchu? Czy czarny widelec, obręcz i opona mają być przyczajonym tygrysem czekającym na nieostrożnych kierowców? Tylna opona i przyklejony odblask oświeceniem: "Panie władzo, ależ posiadam odblaski"? Błotnik ass saver (?) klamrą zamykającą pomysł? Edytowane 20 Września 2014 przez Shuvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 zdjęcie strzelone za pomocą gumki recepturki [emoji4] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 22 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Września 2014 w końcu odrobina nienachalnej klasyki, brakowało mi tegoMixerek, podziękował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panaut0lordv Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Chłopaki, przedstawiam 3 arcydzieła:1. Idealne kadrowanie 2. Perfekcyjny czas naświetlania i głębia 3. Tai-chi lub inne feng-shui mojego stanowiska rowerowego Liczę, że zostanie doceniona swoboda artystyczna oraz niewymuszona minimalistyczna kompozycja obiektowa. Ukłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komuchomor Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 (edytowane) Pewnie, że zostanie. Umiejętnie zastosowany motyw chaosu i nowatorskie techniki fotografowania zapierają dech w żyłach. 1. Jakie fajne pudełko po margarynie! Rozumiem, że wyjęta zeń margaryna posłużyła do zrobienia tego zdjęcia? 2. To parasol, czy rozwalone koło? 3. Bardzo bogaty plan na trzecim zdjęciu. Ogórki, przewrócona filiżanka, jakiś trep na dole po lewej... @m1x3r3k zacny karton z prawej strony na dole. Zelmer in the dark. Edytowane 22 Września 2014 przez Komuchomor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panaut0lordv Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Zdjęcia wszystkie robiłem kluczem 15, margaryna mieszka w innym pomieszczeniu. To kiedyś było koło MTB-podobne, teraz to projekt koła do BMXa na drutach z parasolki z rynku. Instalacja artystyczna ze skarbów zbieranych przez pokolenia, dziękuję PS zależało mi też na obecności folii z GO Sportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 A co to za wspaniała konstrukcja widoczna na pierwszym planie trzeciego zdjęcia? Wygląda jak połączenie deskorolki (a raczej longboarda) z kółkami od kosiarki bądź wózka dziecięcego. No i jeszcze ten drążek kierujący poklejony taśmą do pakowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panaut0lordv Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 To jest kickboard (kickscooter+longboard). Sterowanie odbywa sie balansem ciała, jedną noga pozostaje wolna. Daje nieźle w kość i jest wygodniejsza od biegu (no i ten szpan). Ogolnie to jest gotowy produkt, jedna modyfikacja to ta taśma klejaca (ulamany gwint tego co trzymało drążek w miejscu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Czyli dobrze kombinowałem Muszę wypróbować jak gdzieś zobaczę, zapowiada się nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Raczej zelmer in the burdel schowany xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 (edytowane) Kolega zmienił nieco ton swoich dzieł, i całe szczęście - po ostatnich portretach z kotem Schrödingera w piekielnym klimacie, ta fotografia jest lekka i przyjemna (o pozory!). Zdaje się rubaszna wręcz! Ale oczywiście na pierwszy rzut oka nie wszystko jest takie, jak się wydaje - to by było zbyt prostackie (SZtuka nie lubi płycizn intelektualnych, zresztą wątek ten jest jednym, wielkim, ku temu dowodem). Nie wszystkie zawiłości obrazu są dla mnie jasne. Lekkość ducha dzieła wyczuć da się bez wielkich analiz, ale cóż ponadto? Załóżmy zatem szkiełko na oko. Beztroska. To ona dominuje i uderza miękką poduchą w twarz widza. Ogólny pęd pojazdów w pomieszczeniu, przeciwny do kierunku wskazówek zegara, jest sygnałem wesołej zabawy, niczym na karuzeli. Efekt ten potęgują kolorowe refleksy światła na lśniących powierzchniach. Wywrócona przyczepka w centrum kadru zestawiona z dwoma dziecięcymi rowerami to oczywiste symbole szalonych harców. Czerwony BMX o supermarkecianym rodowodzie sprawia swojemu małem właścicielowi zapewne mnóstwo frajdy. Podobnie skryty 20-er. Dalej, rower po prawej można rozumieć jako radość płynącą z jazdy - rogi uniesione w geście zwycięstwa, bezkompromisowe Oshee Zero w koszyku, wesoło sterczący dzyndzel na kierownicy - Radość, Zwycięstwo! Beztrosko poprowadzona linka tylnego hamulca, mikro-peg w osi tylnego koła, laserowe pedały... Prawdopodobnie rower mistrza podwórka! Po lewej stronie zaś rower z Decathlonu, z wycelowanym w widza bidonem. Zabawka młodego, ale już stabilnego emocjonalnie kolarza. Czarny, klasyczny, z typowo męskimi niebieskimi akcentami. Rozrywka nie dla plebejuszy... Kompozycja dziarsko wyglądających rowerów ma dość zaskakujące tło. Tak dobrane tło nieco zbija z tropu, widz spodziewałby się tutaj prędzej wykładziny "w ulice" albo chociaż kolorowych kafelków. Zamiast tego mamy piwniczne ściany z ochlapanej blejwasem cegły, jak z dworca PKP. Podłoga również trąci dekadencją i rozmokłym betonem. Z boku tekturowe pudło (może od przyczepki?) w kolorze smutnej celulozy. Mniejszy karton, wali słowem Zelmer niczym ponury komunista młotem o sierp. Dlaczego beztroska zabawa wpisana jest w tło szare jak Pałac Kultury Petersburskiej w Warszawie? Zgadywać można że to skoncentrowana niczym syrop metafora polskiej rzeczywistości. Szarej, brudnej, ale mimo wszystko (dzięki młodym, energicznym ludziom) jest w niej jeszcze dobrze. Obraz niestety (a może właśnie stety!) jest łamigłówką o wiele głębszą niż wcześniejsze dzieła m1x3r3k'a i czuję że powyższa interpretacja może się okazać srodze nietrafiona. Jedynie Autor może ponad wszelką wątpliwość stwierdzić cóż na tym obrazie jest, my jesteśmy tylko obserwatorami "przez dziurkę od klucza"... Edit: wkradły się literówki Edytowane 22 Września 2014 przez djzatorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 DJ jesteś chyba mistrzem opisów w tym dziale, a dla wyjaśnienia to nie jest piwnica tylko komórka. A szaro bury karton faktycznie jest po przyczepce która przysłania 20-er który cierpliwie wyczekuje aż najmłodszy z famili dorośnie i zdobędzie odpowiedni poziom jazdy na rowerze [emoji4] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 BTW, poproszę nie DJ, bo płyt nie puszczam, tylko djzatorze, razem i z małej litery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Dobrze sory poprawie się następnym razem [emoji4] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietia79 Napisano 24 Września 2014 Udostępnij Napisano 24 Września 2014 (edytowane) Takie tam, z moim czarnuchem przykutym do podłogi. Fotę robiłem ręką. a tu pełen rozmiar: Edytowane 24 Września 2014 przez pietia79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komuchomor Napisano 24 Września 2014 Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Czarnuch... i to przykuty do podłogi... to zdjęcie przenosi nas w czasy niewolnictwa w Stanach Zjednoczonych. A w ogóle to rasizm, faszyzm, ksenofobia i antysemityzm, wstydź się, wstydź się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 24 Września 2014 Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Sprytny schowek na dętkę! Tylko martwi mnie że z jakiegoś powodu chcesz mieć ją zawsze przy sobie... Ja rozumiem że nigdy nie wiadomo kiedy guma może się przydać*, ale na krótkie dystanse bym chyba odpuścił * IYKWIM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi