Franiuu Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Witam! Trafiły mi się Elixiry 1 z klockami do wymiany. Wydawało by się prosta rzecz... Jednak jeden z tłoczków wystaje na ok 2mm i nie mogę ich rozepchać. Da się je włożyć ale przerwa między nimi jest za mała, żeby zmieściła się tarcza. Dałoby radę zrobić tak, że otworzę odpowietrznik w zacisku, rozepchnę tłoczki i zakręcę z powrotem bez ich zapowietrzania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mongol96 Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Można, sam tak zrobiłem. Jednak uważam, że przydałoby się w najbliższym czasie odpowietrzyć, bo prawdopodobnie już teraz jest zapowietrzony Aaa, ja otworzyłem odpowietrznik w klamce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franiuu Napisano 1 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Dzięki . tak, są nieco zapowietrzone, ale to nie mój hamulec, a ja nie mam sprzętu do tego. Musiałbym się popytać znajomego, który swego czasu miał avidy i pamiętam, że musiał z nimi cuda wyprawiać, żeby działały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Tłoczek od strony szprych zawsze w elixirach 1 i 3 będzie bardziej wysunięty, ponieważ on wychodzi prędzej, też tak mam od nowości w elixirach 3 i nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Potwierdzam, ten typ tak ma, ustaw zacisk przy prawym tłoczku bardziej wypchniętym i szafa gra, ale jak jesteś fetyszystą to już gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Tłoczki w elixirach powinny ruszać się jednakowo. Tak miały wszystkie z którymi się zetknąłem a jest ich sporo. Jeśli jeden tłoczek nie da się cofnąć to jest szansa że wynika to z zabrudzenia gniazda. Ciężko jest to zrobić przez rozpychanie klocków czy przy próbie wepchnięcia np śrubokrętem. W takim przypadku używam szczypiec nastawnych zabezpieczając powierzchnię zewnętrzną zacisku np taśmą czy złożoną kartką papieru. Niejednokrotnie zabieg ten wymaga siły. Można też wyjąć klocki i nacisnąć klamkę trzymając mniej wysunięty tłoczek - po wysunięciu tego drugiego przetrzeć powierzchnię roboczą tłoka, prysnąć np olejem silikonowym, który nie jest agresywny dla uszczelek, próbować cofnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 A ja słyszałem że to jest normalne, od specjalisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Nie wiem jak w elixir 3 i 1 ale w moich dziewiątkach trail wysunięte są równo z oby dwóch stron ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Porównywanie najniższych modeli z 9... W slx 675 tego problemu nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mongol96 Napisano 2 Marca 2014 Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 W moich Elixirach 5 po roku użytkowania wszystko jest cacy, tłoczki chodzą idealnie równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Marca 2014 Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 A ja słyszałem że to jest normalne, od specjalisty. W takim przypadku te kilkaset elixirów 1 których dotykałem, są nienormalne Porównywanie najniższych modeli z 9... W slx 675 tego problemu nie mam. Nie można porównywać bo? Tanie więc muszą działać niepoprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi