Skocz do zawartości

[rower] Ghost SE2950 vs Merida Big.Nine 500 vs MBIKE Shottas HT 0.4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

W sumie rower w okolicach 4000 zł, jak widać wpadły mi w oko ramy jak w powyższych modelach (sa podobne wizualnie). Mam 193 cm, 102 kg wagi, noga 89 cm.

Ghost SE2950: 13,6 kg (trochę sporo), Rock Shox XC 32 Air PopLoc 100 mm;

Merida Big.Nine 500: Rock Shox XC30TK29 100, waga roweru nieznana

SHOTTAS HT04 29ER: 12,27 kg, Rock Shox FS XC 32 Tk29 Q SA100 (chyba taki sam jak przy Ghoscie?).

Reszta osprzetu zdaje się na podobnym poziomie.

O MBIKE chyba lepiej już zapomnieć (wskrzeszenia raczej nie będzie)

Pozostają w sumie GHOST i MERIDA, co byście wybrali? Czy te widelce XC 32 a XC 30 aż tak mocno się różnią? A może zaproponujecie inne modele?

Edytowane przez Adam777
Napisano

Za około 4000 zł można mieć CUBE LTD 29  2014r  z amortyzatorem Reba

A dziękuje kolegom za sugestie, faktycznie mam teraz inne spojrzenie na zagadnienie, reba to solidny argument. W sumie oba modele godne uwagi, skłaniałbym się ku radonowi, gdyby nie ta komunijna kolorystyka i chyba (poprawcie mnie jesli jest inaczej) fatalne możliwości przetestowania sprzętu, cięzko to chyba namierzyc w polskich sklepach (Warszawa lub na wschód od niej, ostatecznie Lublin lub Białystok). Tego cube'a też chciałbym dosiąść przed zakupem.

Napisano

Radona mógłbyś tylko w Niemczech sprawdzić, ale warto sobie odpowiedzieć na pytanie - co miało by Ci dać przejechanie się parę metrów po sklepie? Przynajmniej mi nie dałoby to odpowiedzi na pytanie, jak zachowuje się rower.

Jak nie chcesz bawić się w sprowadzanie/ ewentualnie ryzykować co do wielkości ramy to cube będzie raczej najlepszym rozwiązaniem pod względem stosunku cena/osprzęt.

Napisano

W sumie rower w okolicach 4000 zł, jak widać wpadły mi w oko ramy jak w powyższych modelach (sa podobne wizualnie). Mam 193 cm, 102 kg wagi, noga 89 cm.

Ghost SE2950: 13,6 kg (trochę sporo), Rock Shox XC 32 Air PopLoc 100 mm;

Merida Big.Nine 500: Rock Shox XC30TK29 100, waga roweru nieznana

SHOTTAS HT04 29ER: 12,27 kg, Rock Shox FS XC 32 Tk29 Q SA100 (chyba taki sam jak przy Ghoscie?).

Reszta osprzetu zdaje się na podobnym poziomie.

O MBIKE chyba lepiej już zapomnieć (wskrzeszenia raczej nie będzie)

Pozostają w sumie GHOST i MERIDA, co byście wybrali? Czy te widelce XC 32 a XC 30 aż tak mocno się różnią? A może zaproponujecie inne modele?

Ryzyko co do wielkości ramy jest właśnie decydujące, bo waham się między 21' a 23'.

Napisano (edytowane)

Na razie jest problem z dostępnością roweru z ramą 23" CUBE LTD 29 czekam już miesiąc.

Edytowane przez gad
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...