kashie Napisano 28 Lutego 2014 Napisano 28 Lutego 2014 Witam, prosze o porade w sprawie pompki, ktora sama dam rade nabic opony w szosie do 8. Z racji plci i gabarytow nie mam tyle sily wiec potrzebuje jakiegos dobrago sprzetu, zebym nie musial prosic sasiada o pomoc czy cial;e jezdzic do serwisu dopompowywac opony.
adas651 Napisano 28 Lutego 2014 Napisano 28 Lutego 2014 pompki z aluminiową lub stalową komora/cylinderm bedą "łatwiej" pompować (wymagają mniej siły bo dobrze trzymają ciśnienie) korzystałem i polecam: Topeak z serii Joe Blow lub BBB Airboost moim zdaniem różnica jest odczuwalna w porównaniu do plastikowych sks i tańszych beto
kashie Napisano 1 Marca 2014 Autor Napisano 1 Marca 2014 Dzieki, wlasnie chlopaki w serwisie maja BBB,
Luk33 Napisano 1 Marca 2014 Napisano 1 Marca 2014 Model beto cmp-071g, korpus prawie 80 cm. Wbija 10 bar bez problemu.
Hanzo Napisano 1 Marca 2014 Napisano 1 Marca 2014 Mam dwie pompki z Lidla, starszą i nowszą. Starsza ma mniejszą średnicę tłoka niż nowsza, i właśnie tą starszą "lżej" się pompuje, może trochę wolniej, ale na pewno łatwiej.
kashie Napisano 1 Marca 2014 Autor Napisano 1 Marca 2014 Ja mam teraz jakiegos noname z Auchan, i pompuje max do 5 wieszajac sie niemalze na niej, wiecej nie jestem w stanie, ja sie zastanawiam czy to kwestia pompki czy sily osoby ktora ja obsluguje:(
gorek Napisano 1 Marca 2014 Napisano 1 Marca 2014 Ja kupiłem na urodziny koleżance taką pompkę i sobie chwali, ładnie wygląda i można pompować nawet jedną ręką. http://images.lezyne.com/products/floor-pumps/high-pressure#!cnc-floor-drive
kashie Napisano 1 Marca 2014 Autor Napisano 1 Marca 2014 dzieki, dzieki, juz ja googluje, ps. no masz gest Jasiu;)
tobo Napisano 2 Marca 2014 Napisano 2 Marca 2014 Ja zapytam Cię inaczej: dlaczego ciśnienie aż 8 barów? Ważę 80 kilogramów, w szosie mam 6 barów, opona ma rekomendowane ciśnienia od 6 do 8.8. Nie złapałem jeszcze kapcia. Jeśli jesteś lżejsza ode mnie a tak zakładam z pierwszego postu to nie widzę żadnego sensu pompowania 8 atmosfer. Poczytaj na temat oporów toczenia i przyczepności opon - szczególnie w pierwszej kwestii więcej nie znaczy lepiej - także na szosie. Moją pompkę stacjonarną także kupiłem w Auchan, Beto za 39 zł, taka powinna dać sobie radę.
kashie Napisano 2 Marca 2014 Autor Napisano 2 Marca 2014 moj serwisant powiedzial ze mam pompowac do 8... dziekuje za porade
mklos1 Napisano 2 Marca 2014 Napisano 2 Marca 2014 Mam pompkę Beto CFT-002. Z punktu widzenia łatwości pompowania jest ok, ale manometr jest do bani. Jeżeli chce się jeździć na dużym ciśnieniu typu 8-9bar trzeba mieć pompkę z dobrym manometrem, żeby nie przeładować koła. 8 bar to dość twarde koło jak na kobietę...
tobo Napisano 2 Marca 2014 Napisano 2 Marca 2014 moj serwisant powiedzial ze mam pompowac do 8... dziekuje za porade Serwisant biega chyba jeszcze z maczugą i rozpala ogień krzesiwem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.