viper512 Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Cześć Od jakiegoś czasu rozglądam się za RS Rebą, i trafiłem na tą aukcję: http://allegro.pl/r-rock-shox-reba-race-u-turn-dual-air-poplock-i4013527128.html Warto kupić ten widelec w takim stanie i w tych pieniądzach? Na co muszę zwrócić uwagę? Lagi wyglądają na ładne, nie wytarte.. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 28 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Trochę drogo jak na tak obdarty amor. Za tyle o wiele ładniejsze ostatnio schodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 28 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Czyli mówisz że lepiej poczekać aż będzie coś innego? Nie znam się zbytnio na cenach, ile może być warta Reba z danego rocznika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 28 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Magnez bardzo szybko się utlenia i koroduje, objawia się to powierzchniowym wykruszaniem materiału. Tutaj takich kwiatków jest dużo, nikt sobie trudu nie zadał aby to jakoś zabezpieczyć. Za ten egzemplarz dałbym max 5stów i wziął do renowacji. Potrzebujesz u-turna czy po prostu szukasz taniej reby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Za 600 -700 można dorwać rebe o wiele młodsza i w lepszym stanie. Tylko musisz co dziennie sprawdzać allegro itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 28 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) U-turn mi nie potrzebny, chcę zmienić amortyzator, zależy mi na czymś w miarę lekkim a jednocześnie dość wytrzymałym, zastanawiałem się nad Rebą, Mańkiem R7, itp.. Cena tak raczej nie więcej jak 700zł(mniej=lepiej) i tak przeglądam aukcję, przegrzebuje internet szukam.. A nóż, może się coś trafi Tylko z tego co widzę ciężko znaleźć coś z lagami w dobrym stanie. Ogólnie to mi się z tym zbytnio nie spieszy, póki co działam jeszcze na XCR'ze lecz nie wróżę mu długiego życia Edytowane 28 Lutego 2014 przez viper512 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) A zobacz to http://allegro.pl/reba-sl-120-mm-skok-26-i4019205830.html tylko mały problem z gwintem możesz spróbować jeszcze się odrobinę potargować ;D Albo czy Ci tej rebki nie sprzeda za 700 http://allegro.pl/amotryzator-rock-shox-reba-sl-100mm-zadbany-i4006455219.html Edytowane 28 Lutego 2014 przez Grzeslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 28 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Ta pierwsza trochę za wysoka do ramy Levela A2.. chyba że można obniżyć. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) Oczywiście ze można. Nawet dostaniesz tulejki do redukcji skoku i ustawisz sobie na 100 tylko pamiętaj o tym gwincie ;/ Edytowane 28 Lutego 2014 przez Grzeslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 28 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Tak, Rebę można przestawić na 100 lub 80mm, od razu amor zaliczy kompletny serwis. Ten drugi myślę że za 7stów utargujesz, manetka luzem (nowa) kosztuje 110zł, używana 50-80zł, więc też to dolicz do ceny zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 28 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Z tym gwintem to jest jakiś wielki problem? Nie utrzyma hamulca na trochę krótszym? Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) Bez manetki można śmiało śmigać jak będziesz miał więcej gotówki to sobie dokupisz. Z tym gwintem nie doradzę Ci nie mam doświadczenia w tych sprawach. Edytowane 28 Lutego 2014 przez Grzeslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Jesli rzeczywiscie to tylko 3 zwoje, to utrzyma bez najmniejszych problemmow. Wrzucilbym tylko troszke niebieskiego kleju do gwintowi po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 28 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Zawsze to jakiś punkt zaczepienia do negocjacji cenowych. Też sądzę, że utrzyma, jeśli to faktycznie 3 zwoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Jak wyrwiesz go za 600zl to będzie dobry interes, ja swojego recona za 600 kupiłem ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Ta reba uturn do generalnego serwisu czyli + 100-150zł zależy czy będziesz robił sam czy w serwisie ... kompletnie nie opłacalne, + malowanie ... hoho nową być już prawie za to kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mongol96 Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Lewa uszczelka przeciwkurzowa wygląda na popękaną, także nie wiadomo, co siedzi w środku http://www.aukcjoner.pl/gallery/015437104-7.html#I7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Poza tym air u-turny jakiś drętwo ponoć pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 1 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Ok ok, juz mnie przekonaliście, że nie warto. Dzięki wszystkim za pomoc, aktualnie musze jednak trochę odłożyć w czasie ten zakup z powodów finansowych :-( Na przyszłość będę już raczej wiedział za czym się rozglądać. Pozdrawiam. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi