Skocz do zawartości

[do 800zł] Jaki rower kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaki rower kupić do 800zł, jazda głównie po polnych drogach, czasami asfalt. Jeżdzę mało teraz w marcu będę jeździł do pracy jakieś 50km tygodniowo.

Proszę polecić mi kilka modeli

Napisano

A czy te 800 jest nieprzekraczalną barierą ? możesz rozejrzeć się za jakimś tanim crossem Lazaro Senatore albo Integral 28", Kands Maestro jednak kosztują ok 1000-1200 wszystkie na full alivio, zagadaj do sprzedającego bf_bike z allegro bo wydaje mi się, że kiedyś wystawiał jakiegoś sztywnego crossa full acera za ok 700zł. Jeszcze zostają rowery na kolach 26" Lazaro Evolution i Kands Energy, a tak po za tym to jakieś używki, jednak na twoim miejscu zastanawiałbym się właśnie nad nówką.

Napisano

Jak już się zdecydujesz na nówkę to szukaj spośród 

Lazaro Senatore

Kands Maestro

Lazaro Integral

Scud Atlantic

Spartacus Cross

Chyba jeszcze był jakiś Keller

tylko patrz na osprzęt Alivio>Acera innego bym nie brał pod uwagę

Wszystkie te modele to bracia, chyba nawet są z jednej fabryki

Napisano

Niestetey budżet nie przekraczalny, czytałem wiele teamtów na forum o rowerach do 1000 i tam też każdy daje rowery po 1200, dlatego chciałbym abyście w miare możliwości polecili rowery, do kwoty którą podałem w temacie.

Napisano

Dokładnie jak napisał kolega wyżej- w tej cenie może lepiej używkę- szansa na lepszy osprzęt.

Z Kandsem nie chodzi o to by kogoś zmuszac do większego wydatku ale jak mówił kolega:

Kandsy i Lazaro na alivio po prostu mają najlepszy stosunek jakości do ceny,

Tylko nie kupuj w marketach Auchan i tp tak kupisz rower i za 200zł ale nie obiceuje Ci czy dojedziesz nim do domu- znam z życia- historie prawdziwe.

Więc może używkę albo popatrz w Decathlonie lub jakiś salonach czasami zdarzają im się modele tańsze.

Napisano

Rozważałem zakup podobnego, był full deore, jeśli nie jest zajechany to śmiało można brać

http://allegro.pl/rower-trekkingowo-crossowy-corattec-na-deore-lx-i3983187818.html

Ten wymaga małych popraw

Jeśli chodzi o używane crossy do 800zł jest w czym wybierać, ale kupno używki to wciąż loteria, co zrobisz jak trafisz na zajechany napęd?

Podaj jeszcze wzrost

Napisano

No ale wiesz ogólnie jako marka KROSS pomijając już tą przerzutkę, jak byś ocenił? W części zawsze coś tam będzie można dołożyć nie od razu ale stopniowo można by go było ulepszyć? 

Napisano

Dlatego Ci napisałem wyżej, że chyba w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz. Popatrz właśnie na rozmiary idź do jakigoś sklepu się przymierz lub oblić sobie rozmiar - wójek google nie boli.

Masz dobry rower by go sobie później lekko udoskonalić jak np wspomniałem przerzutka tylnia jest ok i to jest najważniejsze dlatego Ci napisałem, że dla ciebie wystarczy.

Napisano

Dlatego jak się już poważnie człowiek decyduje na zakup rower to trzeba trochę polatać po sklepach i w necie sprawdzić co i jak bo różnica wychodzi czasem duża.

Myślę, że będziesz zadowolony z tego Krossa.

Napisano

Widzę, że budżet wciąż wzrasta :P Myśle, że rower na kołach 28" będzie dla Ciebie lepszym rozwiązaniem od roweru na 26"

http://allegro.pl/rower-merida-drakar-cross-10-v-gratisy-i4000004418.html - Drakar to ekonomiczna marka meridy

Tył to już altus, niestety wciąż na wolnobiegu... ten kross też..

http://allegro.pl/mocny-lazaro-senatore-v2-cross-acera-sr-suntour-i4011579368.html Tu już trochę lepiej ale musiałbyś wyciągnąć co nie co ze świnki

edit: a jak 26" to rozważ jeszcze

http://allegro.pl/rower-gorski-kands-energy-1100-najtaniej-wyprzedaz-i3982815546.html - tu już z tyłu przerzutka Acera i na zdjęciu Kaseta CS-HG41 7rz a w opisie wolnobieg 7v? trzeba sprzedawcy zapytać

http://allegro.pl/kands-energy-1100-wysylka-gratis-i3991716708.html

moje propozycję się już wyczerpały, daj znać co kupisz i jak się sprawuje po czasie

pozdrawiam

Napisano

Powiem Ci że mi się ten LAZARO nawet spodobał, mówisz że lepszy od KROSSA, tylko tam rama 21'' będzie odpowiednia do mojego wzrostu - 184cm?

A co do tego jeszcze to tak pytanie poza tematem :D może głupie, ten Lazaro ma taką kierownice tzn te gumy tam gdzie sie trzyma dłonie, złe doświadczenia troche z tym mam :D Jeździłem kiedyś na takim rowerku bez amortyzatora z takimi gumami to mi sie zawsze po godzinie jazdy to tak w ręce wbijało że już wytrzymać nie mogłem od tej gumy tak to nie wygodne było.. Nie wiem u siebie w rowerze mam całkowicie gładką powieżchnie i jeździ się świetne z tym że ten rower już ma z 7lat a i koło krzywe jak cholera przednie także musze wymienić na coś lepszego

Napisano

Marszal95 chwyty kierownicy zawsze można wymienić- żaden problem.

Ja jak mówilem powiększyłbym budrzet - dobrze by było by ten rower miał właśnie kasetę jak mówił kolega wyżej, obaj podaliśmy Ci parę ładnych modeli- ale mówisz, że nie nagniesz więc ... Kross o tyle był lepszy niż rower z marketu.

Jesli chodzi o ramę to już Ci mówilem idź do dobrego salonu sprzedawca posadzi Cię na paru ramach i zobaczysz która jest odpowiednia- kupowac nie musisz a wyjaśni Ci się ta kwestia. Jak mówiłem pełno w internecie liczydełek do wyliczania rozmiaru ramy- wujek google nie boli. Wzrost wzrostem ale najważniejsza jest długość nogii- poczytaj sobie pełno tego jest- tylko trzeba chcieć klikać troszkę u wujka google ;)

Nie wiem u siebie w rowerze mam całkowicie gładką powieżchnie i jeździ się świetne z tym że ten rower już ma z 7lat a i koło krzywe jak cholera przednie także musze wymienić na coś lepszego

Dlaczego musisz, skoro twój obecny rower jest dobry i zaprawiony w boju to nie lepiej przeznaczyć tych pieniędzy na renowację tego roweru- myślę, że to by było najlepsze wyjście dla Ciebie. Dogadaj się z kórymś serwisantem ( jeśli sam nie lubisz grzebać przy rowerze) wymieni ci krzywe koło jak to ujołeś, ster i rama zapewne w db stanie, wymienisz kasetę czy wolnobieg na kasetę nie wiem co masz. To by było naprawdę dobre rozwiązanie.

Ale dużo osób tak ma, że jak się rower znudzi a się go nie renowuje to każdy woli nowy. A ten starszy po dobrych poprawkach będzie zjadał te przedstawiane ;)

Napisano

Ten rower co mam to taka padaka już troche, przerzutki tylko przód chodzi :D niby 3*7 z przodu hamulec tarczowy, ale też chyba klocka nie ma w nim bo słabe chamowanie jest przodem :D z resztą zaraz wam zrobie kilka zdjęć obejrzycie co to za "cud świata" kupowałem używke kilka ładnych lat temu także nie wiem nawet bardzo co to za cud. Ide robić zdjęcia.

Napisano

Zmierz wewnętrzną długość nogi (pomijając worek), no właśnie twój wzrost jest na pograniczu... http://www.forumrowerowe.org/topic/136753-rower-lazaro-integral-v3/ poczytaj ten temat wprawdzie dotyczy wersji Integral v3 a nie senatore v2 ale ona ma tylko lepszy osprzęt - wymiary i geometria podobne jak nie te same.  Koledzy przy twoim wzroście wybierali różnie, w zależności od proporcji ciała :]  w jakim stanie są te polne drogi po których jeździsz? na crossie Cie trochę bardziej wytrzepie niż na MTB ale za to szybciej pomkniesz po asfalcie i drogach mniej zniszczonych,  a co stało się z twoim starym rowerem ? nie opłaca się go naprawiać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...