Skocz do zawartości

[początkujący] jaki zestaw

render

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Uprawiam turystykę rowerową, w głównej mierze są to drogi utwardzane i asfalt dystans średni dzienny 120km. jak do tej pory jeździłe w dresie a w ciepłe dni w krótkich spodenkach i bawełnianej podkoszulce.

W tym roku postanowiłem zainwestować i kupić coś z odzieży termoaktywnej.

Ze względu iż taka odzież jest dość droga a u mnie z funduszami krucho chciał bym zapytać jaki zestaw byłby lepszy, czy pod spód bielizna termo (koszulka +kalesony) a na to dres, czy też pod spód bawełniana bielizna a na wierzch koszulka/bluza + spodnie długie/krótkie termoaktywne

Chcę też zakupić na chłodniejsze dni czapkę termo

Proszę o poradę jakiej firmy odzież jest nie droga a godna uwagi, nie chcę za dużo inwestować gdyż rower mnie służy w celach turystyczno-rekreacyjnych

Napisano

Ja polecam odziez stanteks. Mam na zime i sobie chwale. Ja jezdze w ten sposob ze koszulka rowerowa z lidla albo decathlonu jako pierwsza warstwa a zaraz na to bluza rowerowa zimowa. Jest bardzo cieplo, ta bluza o ktorej mowie praktycznie nie przepuszcza wiatru, natomiast pot oczywiscie. Podobnie z reszta rzeczy dawala rade przy -10 gorzej bylo z dlonmi i stopami ;) spodnie z wkładka jak i czapka pod kask rowniez dawaly rade. Bluza nie jest najbardziej oplywowa no i kolor czarny w sloncu jest chyba jeszcze cieplej przez skupiajace sie promienie ;) w nocy natomiast nie jest sie najbardziej widocznym ;) Teraz na cieplejsze dni musze kupic jakies lzejsze rzeczy. Za spodnie w zeszlym sezonie zaplacilem 100 za bluze 140 i czapke 30. Pozatym to polski produkt trzeba wspierac naszych ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...