evo Napisano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Generalnie w MTB i innych stosuje się coś takiego, czyli pewne cofnięcie mocowania siodła (jarzemko) ja sprawiłem sobie coś takiego (mniej wiecej) do bika MTB i zauważyłem, że ten rodzaj mocowania, przeważnie jest już tylko w sportach grawitacyjnych. Troszke to przybliża siodło, ale i tak je dałem nieco do tyłu, wiec na to samo wyjdzie. I tu rodzie sie moje pytanie, czy moge posmarować ... upsss jakie są róznice, albo inaczej, co ma na celu taki zabieg? Zwięsza wytrzymałość sztycy czy co? I jakie są wasze doświadczenia, co do jarzemka ja 2 śruby, czy lepsze od tradycyjnych na 1-ną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 nie testowalem osobiscie ale zawsze mialem wersje a 1 srube kolega mial na 2 sruby ale niestety jedna puscila i odpadlo mu siodelko ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.