terew Napisano 27 Lutego 2014 Napisano 27 Lutego 2014 Szukam jakieś setu z narzędziami na wyprawy rowerowe, w fajnej cenie znalazłem multitool Kross Master http://allegro.pl/nowy-kross-narzedzia-multiklucz-master-18-krakow-i3984433585.html ma wszystko co potrzebuję, ale niestety nie mogę znaleźć opinii o nim, może mieliście styczność z narzędziami firmy Kross i jakie są wasze wrażenia ?
misiekk Napisano 27 Lutego 2014 Napisano 27 Lutego 2014 Posiadam ten bajerek. Dość często używany, żadnych wyszczerbień, wygięć, uszkodzeń. Polecam (:
Mod Team sznib Napisano 28 Lutego 2014 Mod Team Napisano 28 Lutego 2014 Mam trochę uboższą wersję multitoola sygnowanego przez Krossa (sygnowany był krótko, bo logo Krossa zeszło po dwóch dniach). Kross nie ma nic wspólnego z produkcją tego narzędzia, to chińszczyzna sprzedawana pod różnymi brandami, identyczny multitool widziałem w katalogu Kellysa. Co do jakości to nic mi się nie popsuło, ale klucza używam sporadycznie, do drobnych regulacji w trasie, w domu mam zestaw "dużych" narzędzi. Natomiast jeśli chodzi o funkcjonalność, te końcówki z imbusami są tak krótkie że nie da się przykładowo przykręcić śruby zacisku hamulca, przez co muszę wozić ze sobą dodatkową tradycyjną "piątkę". Ja bym poszukał narzędzia z dłuższymi końcówkami.
mklos1 Napisano 28 Lutego 2014 Napisano 28 Lutego 2014 Im większy multitool tym mniej poręczny. Mam Crank Brothers 19. Wygenerowanie dużych momentów jest raczej nie możliwe.
krism4a1 Napisano 28 Lutego 2014 Napisano 28 Lutego 2014 Poza tym te maszynki do skuwania łańcucha są idiotyczne. Defakto składa się z dwóch części, sama maszynka i klucz imbusowy do kręcenia co jest szalenie niewygodne w użyciu.
terew Napisano 28 Lutego 2014 Autor Napisano 28 Lutego 2014 Narzędzia takie to chińska masówka na jeden wzór- to oczywiście fakt, Pro sprzedaje prawie identyczny tool(http://bikersport.istore.pl/pl/pro-multiklucz-mini-20f.html), skuwacz może nie wygodny ale ma tylko służyć awaryjnie jak i cała reszta, długo szukałem czegoś innego w tym przedziale cenowym i nie znalazłem, może wy coś zaproponujecie wartego uwagi i za te pieniądze( obowiązkowo musi być skuwacz, hex 2,5 i 8 ,nie wszystkie toole je mają).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.