qrczakzul Napisano 27 Lutego 2014 Napisano 27 Lutego 2014 Kiedyś (ok. rok temu) jeżdżąc przez parę dni mocno na arkusie lub authorze modus 26 czułem mocny ból w plerach na wysokości odcinka lędźwiowego zawsze po lewej stronie, czasami był nie do zniesienia. Jeżdżąc tak samo ostro na authorze Traction 29 i na szosie no_name nie czułem żadnego dyskomfortu. Teraz po zimie (jeżdżonej lekko) po pół godzinie tempówki na ww 29erze zaczynają się odzywać plecy w tym samym miejscu. Bardzo mnie to niepokoi. Po zejściu z roweru ból znika od razu. Mam lewą nogę krótszą o 1cm. Jakiś związek? Wszystkie powyższe rowery to 19',mam wzrost 185 i 70 kg. Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka
5Zeta Napisano 1 Marca 2014 Napisano 1 Marca 2014 Witam, miałem ten sam problem gdy miałem ok 19 lat, ból był w tym samym miejscu i też mam nogę krótszą o 1 cm. Poszedłem do ortopedy ze zdjęciem i zalecił mi ćwiczenia wzmacniające mięśnie pleców oraz brzucha. Wystarczyło 10 minut ćwiczeń codziennie przez tydzień i problem został rozwiązany. Wykonuje teraz takie ćwiczenia raz na tydzień i jest ok. Polecam spróbować.
Klosiu Napisano 1 Marca 2014 Napisano 1 Marca 2014 Core stability. Długopis, kartka, i piszemy 1000 razy . A później google i wykonujemy ćwiczenia. Przy krótszej nodze trzebaby inaczej blok w bucie ustawić, ale na ból pleców nie będzie to miało większego wpływu. Słaby gorset mięśni głębokich i tyle.
qrczakzul Napisano 1 Marca 2014 Autor Napisano 1 Marca 2014 dzięki Codziennie wieczorem taka seria wystarczy?
qrczakzul Napisano 7 Marca 2014 Autor Napisano 7 Marca 2014 Znalazłem jeszcze coś takiego, które lepsze? A może oba? Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka
Klosiu Napisano 7 Marca 2014 Napisano 7 Marca 2014 Po prostu spróbuj, ktoś ma zgadywać? Przez tydzień miałbyś jedno już przetestowane . Dobrze działają ćwiczenia z bieganie.pl.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.