Skocz do zawartości

[trasa rowerowa] Kościerska

szych

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio sporo szumu w mediach narobiła rada osiedla Oliwa, która chciała zatrzymać inwestycje na Kościerskiej. Dziś rada miasta przegłosowała przystąpienie do sporzadzenia planu zagospodarowania i inwestycja oficjalnie ruszyła. W następnych miesiąch przyjdzie czas na konsultacje i prace planistyczne. Jeśli ktoś jest zainteresowany tą trasą, po więcej informacji zapraszam na https://www.facebook.com/rowerowaKoscierska

Jak dla mnie starczylo by zeby drwale po sobie sprzatali a nie zostawiali wszystko rozryte, caly urok tpk jest w jego naturalnosci, a nie wszechobecnym asfalcie, ja np po to jezdze w te regiony zeby nie jezdzic po asfalcie, jak ktos chce jezdzic po asfalcie rowerem na osowa to niech jedzie reja. Robi sie szopke nie wiadomo z czego, niech naprawia najpierw istniejace drogi a potem leja nowe;)

Osobiście jestem za pozostawieniem lasów Oliwskich jak i całego TPK w stanie jak natura dała.

Asfalt,błłłłłłeeee brzydal.

Jest piękny dojazd wzdłuż Spacerowej.Asfaltu tam niet ale szutrostrada twardy jak beton.

Ktoś znów ma kase z unii i nie wie jak ją wydać.Najlepiej bezmyślnie.

• 3 tygodnie później...

Ludzie na co wy liczycie? Tam co roku od lat 90 na przemian co roku jest debata na temat ścieżki rowerowej czy ulicy asfaltowej. Możecie robić co chcecie ale tak czy siak GIOŚ nie pozwoli nic tam zrobić bo jest to TPK. Po drugie nawet ja sam osobiście nie chcę aby był tam asfalt bo po co? Po co pod kołami mają mi się plątać 3 latki na roweruch bez pedałów(ZMORA!!!) Albo starsze osoby z kijami bez nart... No Way.... Chcecie sobie jeździć po ładnej ścieżce to macie bardzo ładną tuż przy morzu.  Po za tym cała Spacerowa w lesie ma pobocze ubite twardym szutrem co zły? Moje opinia jest taka że jest dobrze jak jest i nie ruszać tego bo jest to jedne z lepszych odcinków MTB w okolicy,a jak się nie czujecie tam jechać/nie dajecie rady to nie jeździć . Ale się rozpisałem :)  Moim skromnym zdanie wielkie nie w ingerencje na ulicy Kościerskiej. Dziękuje za uwagę.

Owszem zły. Na Spacerowej powinno być asfaltowe pobocze lub pasy rowerowe.

To trzeba było myśleć o tym jak te drogę odnawiali x lat temu no tak tylko wtedy nikt nie pomyślał, lepiej gadać że coś jest źle jak jest zrobione. Po za tym macie autobus 171 co pól godziny od godziny 5 rano do 22 wieczorem,jak ktoś nie chce przez spacerowa jechać to może z rowerkiem do busa się wpakować  w 171 zawsze jest miejsce bo jeżdżą  tylko przeguby.

Jakbym był wtedy tak samo wkręcony w rower i bardziej świadomy, to bym walczył.

Że trzeba było wtedy walczyć to oczywiste, tak samo jak trzeba było walczyć o Kartuską, żeby przy okazji modernizacji zrobić pasy rowerowe, a nie wciskać ddr w chodnik.

Proponuję kierować te słowa do ekipy w UM z tamtego okresu oraz do GKR-u dlaczego nie udało się zrobić szerszego pobocza asfaltowego.

Niestety to są decyzje podjęte naście lat temu, kiedy było inne myślenie o komunikacji.

Ja nie mieszkam na Osowej, więc gadka o autobusach chybiona mocno.

Nie rozumiem o co tyle krzyku. Przecież na jesieni nadleśnictwo zrobiło piękny, gładki, szeroki szuter wzdłuż Spacerowej do Rynarzewa a dalej to jest już ścieżka rowerowa. Tak więc w czym problem?

To że im ten piękny szuter nie pasuje... :wallbash:

• 1 miesiąc temu...

Nie licząc odcinka z brukiem, to tak ta nowa droga jest bardzo dobra.

Owszem zły. Na Spacerowej powinno być asfaltowe pobocze lub pasy rowerowe.

Gdzie tu sens i logika?!

Poza tym ten odcinek z brukiem ma na oko z 400m nie więcej, a dużo to nie jest.

Ale w czym sens i logika? Do czego się chcesz przyczepić?

"Pobocze" Spacerowej nie dorasta do pięt tej drodze, zwłaszcza że miejscami go nie ma i trzeba wrócić na asfalt pokonując kilka centymetrów różnicy w poziomie drogi.

Czy 400m bruku to mało czy dużo jest względne. Na tej drodze jest znośny, ten w Oliwie na Kwietnej, to masakra (IMO konserwatora zabytków i projektanta należałoby ciągnąć końmi po tym bruku).

Ja pisząc o tym że spacerowa ma całe pobocze w lesie ubite szutrem miałem na myśli to co jest fotce, widocznie źle mnie zrozumiałeś. I pisząc dalej myślałem ze tobie chodzi o to że ta droga co jest na foto to ona powinna być wylana asfaltem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...