mikH Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Doradźcie jak zamontować adapter pm-pm 180mm, hamulec mechaniczny tektro HO i tarczę 180mm Juz nie mam sił kupiłem 2 adaptery i nie potrafie tego złożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Jakby to napisać żeby nie zabrzmiało brutalnie, może tak: kompatybilnością adaptera z mechanicznym zaciskiem Tektro żaden producent się nie przejmuje. Możesz szukać dalej innego adaptera, z większym "wgłębieniem", możesz podpiłować zacisk albo adapter. Możesz także zamiast adaptera zastosować grubsze podkładki pod zacisk - także będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikH Napisano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Które zaciski bedą pasować pod ten adapter? Zacisk jest stary i moze warto zmienić na nowy, lepszy. Tylko czy hdrauliczny czy mechaniczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Większość hydraulicznych powinna pasować, są mniejsze od tych mechanicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Tektro IO to mechanik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Takie coś powinno rozwiązać sprawę: Avid Adaptery (podkładki) do hamulców tarczowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikH Napisano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Wolałbym nowy hydraulik niż pakować 80zl w stary z 2005 roku mechniczny, jedynie moze być teraz problem ze mam klamkomanetki alivio. Musiałbym wymienić na manetkę i hamulec hydrauliczny z klamką? Jaki model hydrauliczny warto upolować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Tak, klamkomanetki do wymiany. Hamulec to np. Deore M615. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 te adaptery widziałem gdzieś sporo taniej, gdzieś w okolicach 20-30zł. Pewnie można pokusić się i dosztukować samemu na wzór - na własne ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikH Napisano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 (edytowane) Na podkładkach to juz czytałem wczesniej opis na forum i tak zrobiłem, jednak chciałbym bardziej profi zamontować. Tym bardziej ze to dużo czeście w rowerze mam nowych i bedzie ten bolid powoli w lepsze wyposażany. będzie działała manetka alivo z hamulcem z klamką deore? Czy bedzie je można obok siebie zamontować? Edytowane 27 Lutego 2014 przez mikH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 a co ma wspólnego praca manetki z klamką hamulca? Chyba, że pytasz o swoje klamkomanetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikH Napisano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 (edytowane) Niby nic, pytam ponieważ adapter też miał pasowac Jeszcze dopytam, czy warto kupować hydrauliczny na prżód jeśli z tyłu mam v-brakea Edytowane 27 Lutego 2014 przez mikH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 manetka i klamka hamulca nie mają na siebie wpływu, no chyba że zamontujesz klamkę prawą po lewej stronie . Możesz nawet założyć manetkę Srama do przedniej przerzutki i też będzie działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Niby nic, pytam ponieważ adapter też miał pasowac Jeszcze dopytam, czy warto kupować hydrauliczny na prżód jeśli z tyłu mam v-brakea Warto albo nie warto,zależy jak jeździsz.Trochę to dziwne hydraulik przód, linka tył ale też można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikH Napisano 28 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) Tył na hydraulike bedzie wymagał nowego koła na tył, nowej tarczy i kolejnego hamulca, kolejnej nowej manetki. Przemyśle czy chce tyle wkladać w rower, tym bardziej ze musze jeszcze jakąś fajną kierownicę z mostkiem kupic, pedały Edytowane 28 Lutego 2014 przez mikH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Dlatego sam sobie odpowiedz,warto czy nie warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi