RafalxM Napisano 27 Lutego 2014 Napisano 27 Lutego 2014 podpowiedzcie proszę czy jest szansa prostować takie wgniecenie na obręczy jak na fotce , jeśli tak to gdzie najlepiej w Warszawie / okolicach Otwocka ? - chodzi mi o punkty gdzie mieliście pozytywne doświadczenia, ewentualny namiar w tych okolicach na kogoś kto dobrze zaplecie koło też mile widziany , bo jeśli się nie da to chciałbym przełożyć na inną obręcz całą resztę foto:
Mod Team Puklus Napisano 27 Lutego 2014 Mod Team Napisano 27 Lutego 2014 Możesz spróbować samemu w imadło wkręcić i powoli ściskać, wkładając w środek coś na styk psującego do kształtu obręczy, bo wydaje sie to być wypukłe. Ogólnie przy prostowaniu może pęknąć jak to aluminium.
RafalxM Napisano 27 Lutego 2014 Autor Napisano 27 Lutego 2014 bardziej chodzi mi o rzemieślnika który będzie mógł się podjąć tego i potem wycentruje koło, bo ostatecznie i tak 'trzebaby' nie wiem jakie techniki stosuje się przy obręczach i takich wgnieceniach, może się podgrzewa fachowo czy cuś ... samemu to mam świadomość, że mogę zepsuć, ale to zawsze zdążę zrobić
rlk Napisano 27 Lutego 2014 Napisano 27 Lutego 2014 Tutaj masz ładnie opisane jak można to naprawić http://www.pinkbike.com/news/Tech-Tuesday-Fixing-Rim-Dents-2012.html
Mod Team Puklus Napisano 27 Lutego 2014 Mod Team Napisano 27 Lutego 2014 Mało kto by sie tym zajął ... tak prawda
RafalxM Napisano 27 Lutego 2014 Autor Napisano 27 Lutego 2014 ja się nie upieram , po prostu szukam/pytam , mam drugą obręcz stąd też dodatkowo pytanie o zaplatanie dodatkowo - czy praktykuje się w takich przypadkach zmianę samej obręczy pozostawiając na piaście stare szprychy? wolę spytać niż robić sobie fizyczne wycieczki po okolicznych miejscówkach i tracić czas na wywody filozoficzne
Punkxtr Napisano 27 Lutego 2014 Napisano 27 Lutego 2014 Mogę Ci to zrobić powiedzmy za 10 zł. Używam dedykowanego klucza do prostowania obręczy: http://morningstartools.com/Pages/RimRench.aspx To, co na zdjęciu tylko w nowszej, lepszej wersji. Co ciekawe autor tego klucza, z którym miałem okazję rozmawiać, wysadził się w powietrze. Podobno oprócz zamiłowania do MTB, był również fanem pirotechniki.
Mod Team michuuu Napisano 28 Lutego 2014 Mod Team Napisano 28 Lutego 2014 Jak nie wyklepiesz tego na zero to będziesz miał abs-y przy v-kach.
vitesse Napisano 14 Marca 2014 Napisano 14 Marca 2014 ja obrecz swego czasu wyprostowalem, ale przy pomopwaniu pekla w tym miejscu wszytko dobrze tylko pasuje to podgrzac palnikiem Mogę Ci to zrobić powiedzmy za 10 zł. Używam dedykowanego klucza do prostowania obręczy: http://morningstartools.com/Pages/RimRench.aspx To, co na zdjęciu tylko w nowszej, lepszej wersji. Co ciekawe autor tego klucza, z którym miałem okazję rozmawiać, wysadził się w powietrze. Podobno oprócz zamiłowania do MTB, był również fanem pirotechniki. jest jakis klucz ktorego nie masz ?
dawid Napisano 14 Marca 2014 Napisano 14 Marca 2014 bardzo fajny klucz! zawsze robiłem to kluczem nastawnym. PUNKXTR nie wiesz czy gdzieś jeszcze mozna taki nabyć? ewentualnie masz moze mozliwość dorobić taki klucz?
Punkxtr Napisano 14 Marca 2014 Napisano 14 Marca 2014 vitesse, niestety kilku kluczy jeszcze mi brakuje do pełni szczęścia ;-) dawid, ja swój klucz kupowałem w USA. Niestety jego autor wysadził się w powietrze i z dalszych zakupów nici. Niestety nie mam go jak dorobić. Być może warto poszukać na ebay. Z klucza korzystałem 3 czy 4 razy i finalny efekt był zawsze świetny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.