mateusur Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Siema ! mam problem które hamulce wybrać ; Avid Elixir 3 z tarczami 180/160 czy Tektro Auriga Comp tarcze 180/160 ? Jakie są wasze opinie na ten temat ? Jest to rower Mtb, w swoich wyprawach leśnych ma trochę zjazdów Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel69 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Tektro Auriga Comp - mam. Bardzo trudno wyregulować aby tarcze nie stykały się z klockami. Klika serwisów odmówiło mi naprawy mowiąc ze nie mają dostepu do częsci. Ale hamują super Jednak zastanawiam się nad wymianą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklomza Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Witam, również posiadam Tektro Auriga Comp i nigdy nie miałem problemów z regulacją tych hamulców która jest bardzo prosta, jeżeli chodzi o skuteczność to bez problemu staje na przednim kole przy mojej wadze 85kg, tarcze 180 i 160 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Tektro Auriga Comp - mam. Bardzo trudno wyregulować aby tarcze nie stykały się z klockami. Klika serwisów odmówiło mi naprawy mowiąc ze nie mają dostepu do częsci. Ale hamują super Jednak zastanawiam się nad wymianą. Coekawe bo ja tak samo jak przedmówca nie miałem z nimi problemów. Hamulce dość dobre i niedoceniane u nas, siła hamowania zadowalająca, dość dobre wykonanie i co najważniejsze mało awaryjne w przeciwieństwie do Avidów. Widziałem takie nawet w fullu do FR, pytałem się właściciela jak się sprawują i też bardzo pozytywnie się o nich wypowiadał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Wszędzie tylko ta awaryjność Avidów... Mam (Elixiry 1), używam i nic się nie dzieje. Płyn nie wypływa, nie zapowietrzają się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.