Skocz do zawartości

[obręcz]Która najlepsza z alexrims do lekkiego XC?

MATYS

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat którą obręcz kupić do lekkiego XC. Jeżdżę 70% po asfalcie, ale zdarzają się schodki i krawężniki, czasem coś ostrzejszego. W poprzednim założonym przeze mnie temacie dotyczącego kompletu kół poleciliście mi alexrims ace18, piaste novateca i szprychy ritchman. Pojawił się jednak błahy problem z obręczą, a mianowicie jest ona czarnego koloru. Wolałbym srebrny komplet. I tu pytanie do użytkowników obręczy Alexrims, a kokretnie modeli DH19, Ace-18 i DM24. Czy nie lepiej kupić troche cięższą od ace-18 DH19? Jak jest z wytrzymałością i kolorami tych obręczy, bo na stronie producenta troche dziwnie to wygląda. Głównie chodzi mi o to, by boczna powierzchnia obręczy nie była malowana bo używam v-brakeów. Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestie użytkowników.

Głównie chodzi mi o to, by boczna powierzchnia obręczy nie była malowana bo używam v-brakeów. Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestie użytkowników.

Z tym bocznym malowaniem u alexa jest rożnie. Widziałem ACE 18 malowane z boku i niemalowane....chyba po prostu trzeba zobaczyć konkretną obręcz.

Używam dh19, nie są malowane z boku. Mam koloru czarnego, ale srebrne także widziałem. Obręcze są mocne - przy moich 90 kilka kg i dojść ostrej jeździe nie centrowałem ich jeszcze. Ace18.... no nie wiem, to tak samo jak Mavicki x221 - nie kupuje się najtańszych modeli - obręcz Mavicka połamałem. Ace18 jest modelem lżejszym, ale także mniej wytrzymałym. Jeżeli mało ważysz.... ale i tak polecam dh19.

Gość kamoreks

Ale fryta ja mam DH 19 i jak przyśpieszam(przechylam się w lewo i w prawo) to obręcz na przodzie przechyla się tak że ociera mi lekko o klocki.

ja tez mam DH 19 i nic takiego nie zauwazyłem, musiałbym juz powoli szprychy dociągac i nic nie ma takiego przechylania sie obreczy, i moze by tez trzeba nieco poprawic koło zwłaszcza przednie po tym kto je zaplatal, bo nim wyjechałem na pierwsza jazde koło miało 1mm moze mniej bicia, ale póki co nic mi to nie przeszkadza

Mam dylemat którą obręcz kupić do lekkiego XC. Jeżdżę 70% po asfalcie, ale zdarzają się schodki i krawężniki, czasem coś ostrzejszego. W poprzednim założonym przeze mnie temacie dotyczącego kompletu kół poleciliście mi alexrims ace18, piaste novateca i szprychy ritchman. Pojawił się jednak błahy problem z obręczą, a mianowicie jest ona czarnego koloru. Wolałbym srebrny komplet. I tu pytanie do użytkowników obręczy Alexrims, a kokretnie modeli DH19, Ace-18 i DM24. Czy nie lepiej kupić troche cięższą od ace-18 DH19? Jak jest z wytrzymałością i kolorami tych obręczy, bo na stronie producenta troche dziwnie to wygląda. Głównie chodzi mi o to, by boczna powierzchnia obręczy nie była malowana bo używam v-brakeów. Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestie użytkowników.

Z tego co wiem, obecnie DH-19 jest srebrne tylko w wymiarze 28"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...