Skocz do zawartości

Używane hamulce do 500-600zł (z tarczami)

tokarz23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od razu zaznaczam że umiem korzystać z google, ale ciężko znaleźć jest rzetelną opinię w tym temacie. Do rzeczy. Składam fulla. Póki co wygląda to tak: rama GT force (pochodziła chyba z 2.0), przód fox talas rlc 130mm, tył rock shox (nie pamiętam dokładnie modelu ale raczej średniak), reszta na shimano XT.

I teraz pytanie: Jakie hamulce i jakie tarcze (średnica) w cenie 500-600zł mogę kupić (źródło dowolne) aby nie zajechać talasa, (który podobno jest wrażliwy na bardzo mocne heble), lecz by pasowały w miarę klasą do reszty osprzętu? Nie stać mnie na zakup nowych, dobrych hamulców. Naczytałem się wiele na ten temat i po prostu zgłupiałem. Z aukcji i ogłoszeń m.in. na tablicy wynika że byłoby mnie stać nawet na elixiry r w dobrym stanie, czy shimano slx. Przesiadam się z v-brake'owego sztywniaka więc nie mam skali porównawczej. I najważniejsze  - styl jazdy: XC+all mountain, poza możliwym wypadem w góry raz do roku. Wiem że z wyborem między avidem a shimano jest jak z tym pomiędzy BMW a AUDI - ilu właścicieli tyle opinii, niemniej jednak proszę o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...