qrczakzul Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Witam, po odpowietrzaniu w serwisie pojawiło się piszczenie podczas hamoania, ubrudzony cały zacisk z płynu i błyszczący okrąg wokół tłoczka. Zacisk do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 25 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Napisz chociaż co to za hamulec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) Tektro Draco, mam go rok od nowości Edytowane 25 Lutego 2014 przez qrczakzul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKASZ1980 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Wyczyść,zobacz czy nie ma wycieku.Możliwe że upaprali wszystko w płynie..Klocki papierkiem przeszlifować.Jak siła hamulca, klamka się nie zapada.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Zaraz po zabiegu klamka była ok, teraz zaczęła wchodzić głębiej. Hamulce piszczą, klocki przed robotą były wypalane, tarcza odtłuszczana. Wszystko dostałem czyste w serwisie. Siła hamowania jest 7/10, ale nie ma bata żeby przednie koło przestało się obracać, nawet jak odpowiednio dociążę tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 To bardzo słabuitko,ja moje 100kg potrafię na tektro mechaniku zablokować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Kiedyś też potrafiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Wyjmij klocki, wsadź separator między tłoczki a jak go nie posiadasz to np kawałek drewnianego kloca o pasujących wymiarach i zaciskaj klamkę jak się pojawi olej to uszczelki do wymiany. Uszczelki to nie taki duży koszt, na pewno taniej niż nowy zacisk Chyba ze to uszczerbek mechaniczny tłoka lub zacisku, wtedy był by problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Mam nadzieję że zrobią mi to na gwarancji Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Jak masz gwarancje to sie nie krępuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi