Cacek Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) Witam. Planuje kupić rower z takim właśnie amortyzatorem jak w temacie. Ma może ktoś doświadczenia z tym sprzętem i podzieli się ze mną swoją opinią? Ja znalazłem tylko filmik na youtube z tym amortyzatorem pod czas jazdy: Jestem świeży w temacie, więc może ktoś coś mi podpowie na podstawie tego co widać na filmiku. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Edytowane 25 Lutego 2014 przez Cacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 To staroć. 80mm już dziś nie robią i ciężko by było wymienić widelec bez grzebania w nim. Nie wspominając zę to kiepski widelec. dowiedź sie czy ma stery 1 1/8" jak tylko 1" to nawet go nie bierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Nie wiem ile ważysz ale pode mną (75 kg) to się w ogóle nie uginało. Nie warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nopel Napisano 18 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Zdecydowanie nie warto. Powiedz nam jaki masz budżet, a coś się dobierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpiwowarczyk Napisano 30 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Cześć, odkopię temat. Przed chwilą, przypadkiem, trafiłem na ofertę na ten amortyzator. Z rurą 1 calową, czyli odpowiednią do mojej ramy. Za niewielkie pieniądze. Wiem, że to kiepski model. Tyle że teraz mam widelec (podobnie jak całą ramę) stalowy. W związku z tym, zastanawiam się czy warto mi wymienić mojego stalowego na kiepski ale jednak amortyzowany. Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 30 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Nie warto... Wierz mi że jedyne co odczujesz to jego ciężar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Tak jest, nie warto. Amortyzacje będziesz miał taką samą jak ze sztywny stalowym widelcem, a tylko pozycję z przodu wyższą i większą wagę roweru. Szkoda kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpiwowarczyk Napisano 3 Maja 2015 Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 W zasadzie odpuściłem sobie amortyzator do mojego staruszka, ale szukając czegoś zupełnie innego, natknąłem się na ofertę starego Marzocchi Zokes na 1 calowej rurze. http://olx.pl/oferta/amortyzator-mtb-marzocchi-zokes-CID767-ID9CMof.html Wiem że to amortyzator: stary, elastomerowy, o niewielkim skoku, z drugiej strony firmowy i w dobrym stanie. Odczuję jakiekolwiek polepszenie komfortu w stosunku do sztywniaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LonesomeBiker Napisano 19 Września 2015 Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Witajcie. W moim rowerze jest założony widelec RST Capa 80mm chcę go wymienić na Rock Shox XC28 26" Coil TK 100mm. Ponieważ w temacie rowerów jestem zupełnie początkujący zwracam się z prośbą o podpowiedź czy różnica skoku 80 a 100 nie będzie przeszkodą (nie wpłynie na geometrię czy właściwości jazdy), kolejny mój dylemat to pod jakie stery jest rura w RST. W specyfikacji Rock Shox jest 1 / 1,8" natomiast w RST chyba 1", tak znalazłem w opisie, ale też nie wiem czy to odnosi się konkretnie do mojego egzemplarza bo widzę, że jest kilka wersji tego amortyzatora. Proszę o jakieś wskazówki nim zdecyduję się na zakup. Dziękuję bardzo za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 19 Września 2015 Udostępnij Napisano 19 Września 2015 W specyfikacji Rock Shox jest 1 / 1,8" natomiast w RST chyba 1", Zdemontuj tego RSTka i zmierz średnicę rury sterowej. Bez tego niczego nie kupuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi