michalbtn Napisano 25 Lutego 2014 Napisano 25 Lutego 2014 Po konserwacji sterów tj.wyczyszczeniu i nasmarowaniu wszystkich elementów i skręceniu wszystkiego do kupy kierownica chodzi bardzo ciężko. Czy można to wyregulować tylko za pomocą śruby od góry?(próbowałem ale z miernym efektem) jaki macie na to sposób?
Gość Napisano 25 Lutego 2014 Napisano 25 Lutego 2014 Własnie ta sruba jest za mocno przykrecona Wydrapano z mojej X8 :trollface:
Mod Team Puklus Napisano 25 Lutego 2014 Mod Team Napisano 25 Lutego 2014 Musisz: - odkręcić śruby mostka - popuścić śrubę na top capie ( ona służy do regulacji luzu, ją się dokręca powoli po trochę aż luz zniknie a kierownica będzie się kręciła lekko) - poruszać mostkiem, względnie całym kokpitem. - jak ciągle za ciężko, zdemontuj mostek i górę sterów i złóż jeszcze raz nie dokręcając wszystkiego na silę ...
crupez Napisano 25 Lutego 2014 Napisano 25 Lutego 2014 Jeżeli rady kolegów nie pomogą, to zastanów się, czy dobrze złożyłeś wszystko do kupy. Na przykład jak masz stery na wianuszkach, to mogłeś owe wianuszki założyć odwrotnie
michalbtn Napisano 25 Lutego 2014 Autor Napisano 25 Lutego 2014 oczywiście źle założyłem jeden wianuszek,już wiem że zawsze kulkami w stronę ramy ale rady o regulacji śrubą również się przydały. dzięki 5
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.