Thespian Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Wspominając majowy 'długi' weekend, chciałbym wszystkim polecić strefę MTB Sudety, której rdzeniem była strefa MTB Głuszyca i do której przystąpiło kilka kolejnych gmin (sam nadziwić się nie mogę, że Gminy i Lasy Państwowe potrafiły zrobić coś wspólnie i w dodatku tak dobrze - gratulacje), tworząc tym samym jedną z największych stref MTB w Polsce. Kilka spostrzeżeń:1. Trasy są bardzo dobrze oznakowane i przygotowane.2. Każdy znajdzie trasę odpowiadającą swoim umiejętnościom i kondycji.3. Widoki i wrażenia z tras są niezapomniane. W załączeniu przesyłam krótki filmik z czerwonego szlaku pomiędzy Głuszycą a Sokołowskiem, bardzo malownicza trasa, wszystkim polecam i zachęcam do odwiedzenia Strefy MTB Sudety. Do zobaczenia na szlaku. https://youtu.be/_A-8UtMB_YA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajcmar Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Chłopaki ze strefy zrobili naprawdę dobrą robotę. Trasy świetnie oznakowane, mało dojazdówek asfaltowych i wszystkie trasy tworzą pętlę co pozwala zostawić blachosmroda w jednym miejscu np. Głuszyca parking przed Biedronką i w razie konieczności czyt braków kondycyjnych w miarę szybko i w większości z góry dotrzeć do auta. Jedyne minusy jakie dostrzegłem w czasie majowego weekendu to sporo powalonych i ściętych drzew szczególnie na zielonym singlu na Rybnickim Grzbiecie. Jak by ktoś się wybierał to polecam odbicie z zielonego na Waligórę. Widoki przy dobrej pogodzie powalają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaan Napisano 3 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Wybieram się jutro do Bielawy, chcę zrobić trasę czarną http://www.strefamtbsudety.pl/tt/trasy/trasy-bielawa/ Mam wolne miejsca w samochodzie, chętnych zapraszam do kontaktu na priv. Startuję z Wrocławia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.