Skocz do zawartości

[licznik pulsometr smartfon] jak połączyć?

farmer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wahoo w tej konfiguracji nie pójdzie pod endomondo. Ja sobie darowałem kadencje na iphona. Używam endomondo z h7 + prosty licznik bezprzewodowy z kadencją. Myslałem wczesniej o Garminie i zrzucaniu workoutow do endomondo ale ile razy będziemy analizować nasza kadencje ... no może żeby pochwalić się znajomym :)

Kadencje analizuje na bieżąco w trakcie jazdy. Pozdr

\,,,/

Może po prostu trzeba się przesiąść - życie jest za krótkie żeby męczyć się z Endomondo ;)

A poważnie - wkrótce będzie prawdopodobnie można znowu synchronizować inne aplikacje z Endomondo więc można uploadować będzie czymkolwiek innym i oglądać w Endomondo - jeśli komuś pasuje.

Napisano

Apropo systemu Smartfon+Pulsometr+opaska HR. Opaska Polara H7 obsluguje zarowno iphona oraz pulsometr, posiada ona 2 systemy: bluetooth i ten system Polara do laczenia sie z pulsometrami Polara. Inne opaski Polara posiadaja albo bluetooth, albo system laczenia Polara, jak np opaska pod relefony z Androidem. Przerabialem ten temat i nie warto. Lepiej kupic np Garmina 500 i miec wszystko w jednym urzadzeniu.

Napisano

czarusblitz dzieki za info hmmm super. Pytanie tylko czy ta opaska potrafi działać równocześnie w tych dwóch systemach? testowałeś to ?

Na stronie producenta jest faktycznie napisane że obsługuje gymlink i bluetooth ale pytanie czy rownoczesnie?

Napisano

czarusblitz dzieki za info hmmm super. Pytanie tylko czy ta opaska potrafi działać równocześnie w tych dwóch systemach? testowałeś to ?

Na stronie producenta jest faktycznie napisane że obsługuje gymlink i bluetooth ale pytanie czy rownoczesnie?

Tylko opaska H7 obsluguje rownoczesnie iphona i pulsometr, mankament jest taki, ze opaska H7 dedykowana jest wylacznie produktom Apple.
Napisano

"Kompatybilny z iPhone’m 4S i późniejszymi, a także z wybranymi urządzeniami (np. Samsung Galaxy S3 oraz S4) z systemem Android 4.3 lub późniejszym."

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Napisano

Tez ciekawe opaski, nawet dedykowana pod Symbiana ;-) Ta H7 Polara faktycznie poza iphonami obsluguje takze smartfony pod Androida z odpowiednio nowa wersja. Jednak wszystko to nie ma sensu, chyba ze wylacznie do biegania. Jesli chodzi o rower to kupno opaski+pulsometr to wychodzi budzet porownywalny np do Garmina Edge 500. A jesli ktos chce miec wszystko w jednym urzadzeniu, typowy licznik z pulsometrem i gps oraz nie nadwyrezac zbytnio budzetu (jak w przypadku Garmina) to mozna pomyslec nad pulsometrem rowerowym z gps Btwin Satcount lub Btwin Satcount+. Troche mniej bajerow w stosunku do Garmina, ale cena 3-krotnie nizsza.

Napisano

ehlo,

Ja niedawno zrezygnowałem ze smartfona+H7 na rzecz Mio Cyclo 105. ;-) Lepsze i wygodniejsze rozwiązanie.

Napisano

Juz pisalem w innych tematach, ze jezdze i biegam z Sony Xperia Active & ipbike, a do tego pasek tetna adidas, na but micoach(footpod), gsc10 oraz sensor speed/cad z decathlona, a w szosie powertap...wszystko ANT+

Na chwile obecna nie ma dla mnie nic lepszego, jako ze straszny len jestem to uploadowanie plikow z automatu do stravy i trainingpeaks oraz dropbox masakruje wszystkie inne rozwiazania.

Chodzi mi po glowie jeszcze Sony ARC S, ze wzgledu na mozliwosc kupna akumulatora o wiekszej pojemnosci, do tego pokrowiec topeka na mostek i dlugasne tripy z mapa ogarniete.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...