Skocz do zawartości

[rower] Po dziadku. Kto pomoże zidentyfikować markę ?

Sztumiak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. 

Dziś kiedy wszedłem do stodoły dziadka zauważyłem, że ma schowane coś pod kocem i niezliczoną ilością kołder. Wystawało tylko koło więc pomyślałem jakiś rower ??? Tak też było. Ponieważ dziadek dostał nowy stary schował tylko że ten nowy to dostał 20 lat temu i dlatego nie widziałem co dziadek chowa przed światem. I niestety dalej nie wiem. Dlatego proszę was o pomoc w rozpoznaniu marki i ewentualnego roku produkcji. Na czole jest naklejka marki Porsche ale wątpię, że to marka roweru. Udało mi się jeszcze odczytać numer pod kierownicą na ramie 75-086359. Przerzutka tylna ma napis ZZR natomiast przednia Favorit 2/8. Dodaję zdjęcia. Dziękuję za pomoc post-171806-0-60304800-1393262260_thumb.jpg  post-171806-0-59947300-1393262338_thumb.jpg

Napisano

Witam. 

Dziś kiedy wszedłem do stodoły dziadka zauważyłem, że ma schowane coś pod kocem i niezliczoną ilością kołder. Wystawało tylko koło więc pomyślałem jakiś rower ??? Tak też było. Ponieważ dziadek dostał nowy stary schował tylko że ten nowy to dostał 20 lat temu i dlatego nie widziałem co dziadek chowa przed światem. I niestety dalej nie wiem. Dlatego proszę was o pomoc w rozpoznaniu marki i ewentualnego roku produkcji. Na czole jest naklejka marki Porsche ale wątpię, że to marka roweru. Udało mi się jeszcze odczytać numer pod kierownicą na ramie 75-086359. Przerzutka tylna ma napis ZZR natomiast przednia Favorit 2/8. Dodaję zdjęcia. Dziękuję za pomoc attachicon.gif20140224360.jpg  attachicon.gif20140224361.jpg

Jutro postaram się zrobić lepsze zdjęcia.

Napisano

Dziękuję za określenie marki. Jutro rower jedzie do serwisu trzeba wymienić klocki przód+tył linkę od przedniej przerzutki,nowy łańcuch i chciał bym aby oświetlenie działało. Dodam kilka zdjęć po tym serwisie. Dodam jeszcze,że widać iż pierwotnie rower był żółty 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...