Sztumiak Napisano 24 Lutego 2014 Napisano 24 Lutego 2014 Witam. Dziś kiedy wszedłem do stodoły dziadka zauważyłem, że ma schowane coś pod kocem i niezliczoną ilością kołder. Wystawało tylko koło więc pomyślałem jakiś rower ??? Tak też było. Ponieważ dziadek dostał nowy stary schował tylko że ten nowy to dostał 20 lat temu i dlatego nie widziałem co dziadek chowa przed światem. I niestety dalej nie wiem. Dlatego proszę was o pomoc w rozpoznaniu marki i ewentualnego roku produkcji. Na czole jest naklejka marki Porsche ale wątpię, że to marka roweru. Udało mi się jeszcze odczytać numer pod kierownicą na ramie 75-086359. Przerzutka tylna ma napis ZZR natomiast przednia Favorit 2/8. Dodaję zdjęcia. Dziękuję za pomoc
siimon Napisano 24 Lutego 2014 Napisano 24 Lutego 2014 Prawdopodobnie jakiś ZZR z 75'tego. Niewiele widać na tych zdjęciach.
Sztumiak Napisano 24 Lutego 2014 Autor Napisano 24 Lutego 2014 Witam. Dziś kiedy wszedłem do stodoły dziadka zauważyłem, że ma schowane coś pod kocem i niezliczoną ilością kołder. Wystawało tylko koło więc pomyślałem jakiś rower ??? Tak też było. Ponieważ dziadek dostał nowy stary schował tylko że ten nowy to dostał 20 lat temu i dlatego nie widziałem co dziadek chowa przed światem. I niestety dalej nie wiem. Dlatego proszę was o pomoc w rozpoznaniu marki i ewentualnego roku produkcji. Na czole jest naklejka marki Porsche ale wątpię, że to marka roweru. Udało mi się jeszcze odczytać numer pod kierownicą na ramie 75-086359. Przerzutka tylna ma napis ZZR natomiast przednia Favorit 2/8. Dodaję zdjęcia. Dziękuję za pomoc 20140224360.jpg 20140224361.jpg Jutro postaram się zrobić lepsze zdjęcia.
Artwro Napisano 24 Lutego 2014 Napisano 24 Lutego 2014 Wygląda mi na WAGANTA.Torba na klucze pochodzi z kultowej marki roweru nie do zajechania(kto zgadnie???)
Mod Team adamos Napisano 24 Lutego 2014 Mod Team Napisano 24 Lutego 2014 Też bym obstawiał rometowego Waganta, a torebka podsiodłowa oczywiście z Ukrainy lub Urala.
Artwro Napisano 24 Lutego 2014 Napisano 24 Lutego 2014 Wagant,Wagant a torba oczywiście z Ukrainy(nie pij wódki nie pij wina kup SE rower Ukraina).
Sztumiak Napisano 24 Lutego 2014 Autor Napisano 24 Lutego 2014 Dziękuję za określenie marki. Jutro rower jedzie do serwisu trzeba wymienić klocki przód+tył linkę od przedniej przerzutki,nowy łańcuch i chciał bym aby oświetlenie działało. Dodam kilka zdjęć po tym serwisie. Dodam jeszcze,że widać iż pierwotnie rower był żółty
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.