Skocz do zawartości

[Spodenki] Krótkie z wkładką

Iwan89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przymierzam się do zakupu krótkich spodenek na lato z wkładką. Nigdy wcześniej nie miałem spodenek z wkładką dlatego nie do końca wiem na co zwracać uwagę. W tematach związanych z decathlonem doszukałem się opinii, że pomarańczowa wkładka jest najwygodniejsza. Natomiast najczęściej polecane są te spodenki(nieco drogie):

http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/vezuvio_czarne_lafonte.html

Problem w tym, że chciałbym przymierzyć spodenki przed zakupem i je dopasować. Największe moje nadzieje w Decathlonie oraz pobliskich sklepach rowerowych, ale nie znam w Trójmieście zbyt wielu dużych sklepów. Słyszałem, że Żuchliński to duży wybór, ale nie wiem jakich marek tam się spodziewać. Wracając do meritum, czy są godne polecania spodenki, najlepiej do 100 zł które mogę przymierzyć gdzieś w Trójmieście? Choć jeśli ktoś dysponuje linkiem do dobrych spodenek w świetnej promocji w sklepie internetowym to również nie pogardzę, bo wówczas nawet gdybym musiał wymienić na inny rozmiar i płacić ponownie za wysyłkę to i tak będę do przodu.

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam

Pewnie zostanę za chwilę zakrzyczany, ale IMO jak chcesz bardzo tanie gatki na krótkie treningi, które nie rozczarują (rewelacji tez się nie spodziewaj), to zerknij na MIMO BASIC. Ja swoje kupiłem ze 2 lata temu jako gacie jesienno-zimowe (pod szorty + nogawki lub pod Rogelli Banks) i powiem szczerze ze w zeszłe lato też z nich czasem korzystałem.

Wkładka przyzwoita, w przeciwieństwie do innych tanich np. Rogelli ECON (to jest nieporozumienie, a nie wkładka). Ale trzeba pamiętać, że na krótkie przebiegi. Powyżej 50km jednorazowo da radę, ale to nie będzie to co np w moich starych Biemme Special (wkładka FX Pro). Dosyć dobre gumki-ściągacze (nie rwą się w przeciwieństwie do obcisłych B'Twinów SS 5). W zasadzie jedyną ich wadą (ale i zaletą) jest gramatura materiału, są po prostu cienkie (przewiewne), ale jak masz jasne i twarde owłosienie ud itd. (i nie golisz), to włosy potrafią wyłazić :laugh: i w słońcu je widać.  :woot:

Żeby nie było, wkładka się specjalnie nie sprasowała (nie to co np w Kellysie sprzed kilku lat), jedynie zewnętrzny materiał jest troszkę mniej naciągnięty. Przebieg tych gaci to jakieś 2-2.5k km moja waga 84-91kg więc lekko nie mają. A i trzeba pamiętać, że rozmiarówka dziwna - ja kupiłem o rozmiar niniejsze, niż by to wynikało z tabelki.

PS.

A ogólnie jak chcesz kupować gacie to musisz sprawdzić jak jeździsz, im bardziej sportowa sylwetka, tym trudniej kupić tanie gacie z odpowiednio wszytą wkładką. Zdarza się, że masz po prostu ogrzewanie tyłka, a klejnoty leżą prawie bez ochrony na siodełku (za daleko wszyta wkładka = do turystki).

Dzięki za odpowiedzi. MIMO BASIC sprawdziłem, ale nie mam ich nigdzie na miejscu, są również podejrzanie tanie :)

Najlepiej proszę o propozycje z asortymentu Decathlon, InterSportu, ew. marki Endura, Scott, Gore Bike Wear, Accent, Giant bo te są dostępne w sklepach w pobliżu.

Może któreś z tych:

http://www.decathlon.pl/spodenki-pod-szorty-700-id_8241509.html

http://www.decathlon.pl/kolarki-500-id_8165635.html

http://www.decathlon.pl/kolarki-500-czarno-czerw-id_8297837.html

To są chyba nowe produkty więc raczej nikt z nich nie korzystał, ale chodzi mi o ocenę materiałów, kroju i wkładki. Czy to sensowne produkty?

Pierwszy link to raczej bokserki niż spodenki. Nie wiem czy się nadają do założenia na wierzch - mogą być przezroczyste. Mają za to najlepszą wkładkę. Nigdy na niej nie jeździłem, ale po przymiarkach sądzę, że byłaby naprawdę dobra. Poza tym na forum było kilka pozytywnych opinii o jej starszej wersji (pomarańczowo-czarnej).

Link trzeci - mam podobne spodenki kupione rok temu. Czerwona wkładka jest dość twarda i sztywna - dziwnie się układa przy chodzeniu i miałem sporo wątpliwości przy zakupie czy się sprawdzą. Ale siedząc na siodełku jest naprawdę spoko. Robiłem na niej trasy po 80-100 km, (raz nawet 160 km) i ani razu nie miałem problemów z bólem tyłka. Mają około 2tys. km przelotu i wkładka ciągle jest w dobrym stanie. Zresztą jak całe spodenki. Nie wiem tylko czy są warte 120 zł, bo ja je kupiłem za 50 zł, ale szczerze mówiąc - nie ma zbyt wielu alternatyw w tej cenie. 

Link drugi ma taką samą wkładkę jak nr 3. Ale wg mnie szelki to jednak jest fajny wynalazek i wolałbym gacie nr 2.

W Intersporcie w kwestii rowerowej jest moim zdaniem drogo i ilekroć tam zaglądałem nie znalazłem tam nic wartego uwagi (biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...