typol034 Napisano 1 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Posmarowałem delikatnie tą część cierną tłoczka pastą do tłoczków, póki co chodzą równomiernie tak jak powinny. Jedyny minus to że klamka jest trochę miękka, po zalaniu nowym olejem. Pompowałem klamką przez 15 minut aż już nie pojawiały się bąbelki, ale mimo wszystko wydaje mi się coś nie tak, po wczesniejszym odpowietrzaniu była twardsza, może tak zmieniło się przez ten tłoczek ? Pojeżdze trochę, jak cos to jeszcze raz podepnę strzykawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Widocznie gdzieś, prawdopodobnie w zacisku uchował sie bąbelek powietrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typol034 Napisano 1 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 aaa no właśnie, możliwe coś wykombinuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Zacisk trzeba w miare delikatnie poobracać, opukać żeby z każdego zakątka powietrze mogło polecieć w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typol034 Napisano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Teraz sie mecze z regulacja zacisku. Jak ustawie, pojezdze troche to znowu klocki trą, jak wyreguluje to znowu tłoczek jeden chodzi bardziej drugi mniej Masakra Sporo zabawy było, ale dzisiaj mysle że doszedłem do sedna sprawy, wyregulowałem, wszystko, że na razie jest idealnie, wydaje mi się że tłoczki chodzą dosyć równo więc cel został osiągnięty. Zostanie mi to samo tylko że z tyłu Dzięki wszystkim za porady ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typol034 Napisano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Masakra jakaś, co wyreguluje idealnie klocki zacisk i tłoczki, to po chwilowej jezdzie wszystko z powrotem wraca. Wczoraj mialem zrobione wszystko na cacy a może po 2 km znowu zaczęły klocki obcierać, po powrocie jakby znowu jeden zacisk wysuwał się bardziejj, a drugi mniej. jakieś pomysły ? Olać to i czekać aż klocki sie zetrą ? Nie będą zużywać nierówno ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Nie będą sie zużywać nie równo a ze nie równo pracują ... nasmarowałeś wiec sie nie masz czym martwić, jeden ma widocznie ciaśniej. Zostaw jak jest. Ustaw możliwie najlepiej jak sie da i jeździj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typol034 Napisano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 No i dobra, chyba tak bedzie najlepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.