Skocz do zawartości

[koła] Jakie do 350zł?

g3rman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ja u tego kolesia bodziek kupiłem za 350zł koła na ALEX RIMS DH 19, Novatec pod v-ki i szprychy Richman wszystko czarne, a troche moze żałuje ze nie kupilem na ALEX RIMS ACE 18, bo duzo ludzi je chwali, a sa jednak o 60g lżejsze od DH 19, ale póki co nie narzekam, kółka sobie odebrałem osobiscie :D

a ten 1 link to te DM 24 jakies dziwne są :glare:

Napisano

no ja mysle nad dm24 ciezsze troche sa ale chyba wytrzmalsze(na jazdy po lesie), a z jaka piasta brac ta novateca (na maszynowkach) czy deore cyz stx??

Napisano

na pewno nie deore stx duzo lepszy jak wiesz jak o nie dbac(znane z trwalosci)maszynowki to maszynowki lozyskami sie nie przejmoj neiw eim tylko jak dobry albo zly maja bebenek :) a co do obreczy sa to zwykle DM ale w innym malowaniu niczym pozatym sie nie roznia i co za ciezke do takiej jady jak piszesz moj 90kg kuzym mial go do skakania w tylnik kole i po roku ma centr okolo 3mm na nim a nigdy nie bylo nic z nim robione od poczatku jak kupil

Napisano

to dajcie jakies wasze propozycje co mam kupić za ok 350zł byle zeby były dobre jak na moją wage bo już sam nie wiem jakie wziasc

.

Napisano

a wytrzymałe te koła by były na mnie jak ja waze 85kg a po wakacjach ok90 bedzie, na jazdy po lesie czesm jakis kraweżnik i takie tam??

Napisano

Podepne się pod temat bo nie chce zakładać nowego.

Mam rower od niedawna, nie zdążyłem zjechać swoich nowych kółek ale mania odchudzania już zaczęła mi się udzielać :P

W tej chwili moje kółka ważą odpowiednio:

-przednie --2011g :)

-tylnie --2297g :D

Zacząłem obmyślać jakby tu je odchudzić.

I tu przechodzimy do meritum...czy takie zestawienie będzie nadawać się do lekkiego xc (bez skakania z półmetrowych murków hehe):

-obręcz AlexRims ACE 18 (898g za komplet)

-szprychy DT Competition (396g --II--)

-piasty Deore (690g--II--)

-opony Continental Twister Pro (892g--II--)

-dętki Conti MTB Light (252g--II--)

Z wagi 4308g za dwa kółka schodzę w ten sposób do 3128g

Cena orientacyjna przedsięwzięcia 500zł (ceny i wagi od Arnika)

Co zmienić ewentualnie, co się nie nadaje?

Pozdrawiam anorektyków :P

Napisano

wlasnie kupilem nowe kola pod tarcze waze 90kg i maja aktualnie okolo 100km przebiegu przy czym nie oszczedzalem ich specjalnie sa to coprawda jednak wyzszej klasy kolka ale:

32 szprychy competition na kolo wystarczaja jak na razie

lekka obrecz przod i tyl w sumie rownierz(katalogowo 395 i 425gr)oby jak najdluzej ;)

jazda jak do tej pory to las z niewielka iloscia kamienie z oponami conti escape pro 2,1 (550gr/szt)tylnia detka 160gr przednia 95gr...

• 2 lata później...
Napisano

Ja moge tobie powiedzieć jakie sobie kólka złozyłem w podobnej cenie: Obręcze kbix wmx kapslowane , szprychy i nyple CN, oraz piasty z mocowaniem pod tarcze novateca przód i tył dwa łożyska maszynowe do tego zaplatanie 66 zł. Jednak miałem okazyjnie zdobyte obręcze :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...