Jarosz Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Witam, ostatnio podczas jazdy zaczęło mnie boleć w krzyżu oraz nadgarstki. Nie wiem czym to jest spowodowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 napisz ile jeździsz itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Nie wiem czym to jest spowodowane? Zmiana pozycji spowodowana np. zmianą kierownicy, siodełka, zmianą położenia tych elementów. Albo bezruch zimowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosz Napisano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Zacząłem jeździć i tak po zimie robie na razie około 30km co drugi dzień. Tak gdzieś w połowie drogi zaczyna mi doskwierać. A co do przerwy zimowej to nic nie robiłem. Może za dużo na początek, no nie wiem:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbaranek Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 W rowerze cos zmieniales? Miales jakis uraz w trakcie przerwy? Jakas nawet mala rozgrzewke robisz? Jak jezdzisz? Rekreacyjnie? Szybko? Asfalt/Teren? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Jak przez zimę nic nie robiłeś to teraz może boleć. Pewnie jak trochę pojeździsz to przejdzie W krzyżu też mnie czasem boli jak robię dużo podjazdów. Pomagają na to ćwiczenia core stability. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CarverPure160 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 .... może być za dużo soli w posiłkach, ale nie musi ... to może być oczywiście pośrednia przyczyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Problem może być spowodowany albo stanem zdrowia albo konfiguracją sprzętu. Żeby zabrać się za konfigurację trzeba najpierw wykluczyć stand zdrowia. Czyli udać się do specjalisty ortopedą zwanym. Jeżeli nie stwierdzi nic godnego uwagi, wtedy można zabrać się za podwyższanie kiery, przesuwanie siodełka, ćwiczenia rozciągające, zmniejszenie soli, zwiększenie cukru i cokolwiek jeszcze komuś przyjdzie do głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Problem jest taki, że słaby kolego jesteś. Poćwicz skłony, brzuszki, i hantlami sie pobaw. Gwarantuje że przejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosz Napisano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Wczoraj pod wieczór jeździłem i tylko nadgarstki bolały(mniej), ale może też dlatego że po równej drodze. Może, tak sie zastanawiam, jak ostatnio po wiosce jechałem(po kamieniach) to wytrzęsło za mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Krzyże bolą, bo masz słabe mięśnie stabilizujące kręgosłup i jednocześnie jeździsz zbyt siłowo jak na swoje możliwości. Nadgarstki bolą, bo masz słabe mięśnie rąk (przedramion). Nie są w stanie przenieść i zamortyzować obciążeń przenoszonych przez gripy na dłonie i dostaje się nadgarstkom. Reasumując, albo się przemeczysz aż się trochę wzmocnisz, albo weźmiesz się za lekką ogólnorozwojówkę. Na nadgarstki dobrze robią takie ustrojstwa do ściskania rękami. Wzmacnia to przedramiona i usuwa problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosz Napisano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 znalazłem ogólnorozwojowe ćwiczenia które na początek wystarczą takie podstawowe, brzuszki,drążęk, pompki, mam nadzieje że pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Spróbuj dołożyć podkładkę pod mostek. Podniesienie kierownicy powinno pomóc nadgarstkom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosz Napisano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 zacząłem brać potas i magnez i zacząłem lekko ćwiczyć na początek:) i muszę powiedzieć żę to pomaga. Zastałem sie przez zimę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.