Gość Szymon Napisano 24 Lutego 2014 Napisano 24 Lutego 2014 Witam. Cztery lata temu kupiłem taki oto rower: http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/973/Cube.Analog.Disc/ (Tylko z 8 rzędowa kaseta ale to chyba nic nie zmienia w interesującej mnie materii) Od zeszłego roku dopiero zacząłem go dość intensywnie eksploatować i wszystko działa jak marzenie poza amortyzatorem. Jest to sr xcm. Obojętnie jak go nie wyreguluję to mam wrażenie że jest za miękki. W zeszłym sezonie kolega zakupił : SR SUNTOUR EPICON R.L-R 100mm 2013 Trochę na nim pojeździłem i mam wrażenie że chodzi pode mną idealnie. (Ważę 80kg przy wzroście 191cm) Czy wspomniany amorek można zamontować w moim rowerze?
kniaz Napisano 24 Lutego 2014 Napisano 24 Lutego 2014 Spokojnie można. Dla pewności musi mieć rurę sterową o tej samej średnicy co stary amortyzator. Na 99,99% stary ma 1,1/8", więc nowy kupuj też z rurą 1,1/8". Tylko uważaj, żebyś nie kupił z rurą tapered. Aha, jak bierzesz używany, to sprawdź długość rury sterowej, żeby nie okazało się, że jest za krótka do Twojej ramy.
Gość Szymon Napisano 1 Marca 2014 Napisano 1 Marca 2014 Wielkie dzięki za odpowiedź. Jeżeli ktoś zna jakiś sensowny sklep z serwisem w Warszawie, lub sam taki prowadzi/ma znajomego, który mógłby mi taki amortyzator sprowadzić i założyć to proszę o kontakt wraz z ceną na: simba.march@gmail.com Pozdrawiam Szymon
Pytanie
Gość Szymon
Witam.
Cztery lata temu kupiłem taki oto rower:
http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/973/Cube.Analog.Disc/
(Tylko z 8 rzędowa kaseta ale to chyba nic nie zmienia w interesującej mnie materii)
Od zeszłego roku dopiero zacząłem go dość intensywnie eksploatować i wszystko działa
jak marzenie poza amortyzatorem. Jest to sr xcm.
Obojętnie jak go nie wyreguluję to mam wrażenie że jest za miękki.
W zeszłym sezonie kolega zakupił :
SR SUNTOUR EPICON R.L-R 100mm 2013
Trochę na nim pojeździłem i mam wrażenie że chodzi pode mną idealnie.
(Ważę 80kg przy wzroście 191cm)
Czy wspomniany amorek można zamontować w moim rowerze?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.