Skocz do zawartości
  • 0

naprawa roweru

Gość Krystian

Pytanie

Gość Krystian
Napisano

Witam,

Posiadam router GIANT Terrago 0 disc (z 2009 roku) - do dziś z częściami oryginalnymi.
Nadszedł ten czas kiedy po paru latach użytkowania roweru zaczęło coś szwankować.
Pukanie stukanie, pękający łańcuch i wymieniać by tak długo można..

- Podczas użycia większej siły na pedały czuć jak coś przeskakuje w środku co daje efekt uderzenia albo kolanem w ramę albo noga spada z pedału i o ziemie,
- W tylnej kasecie (9 rzędowa) widać, że ząbki są już wyrobione. I na niższych przerzutkach łańcuch często spada,
- łańcuch w końcu strzelił na dwóch ogniwach,
- piszczą klocki hamulcowe (hamulce tarczowe),
- po ostatnim napełnieniu płynu do hamulców (przez serwis) prawy zbiorniczek (przy kierownicy) pękł przez co klamka wypada ze zbiorniczka. Hamulec nie działa. Serwis się nie przyznaje do tego, bo pękł po miesiącu. A rower wcale nie latał ani nic podobnego

Byłem w serwisie rowerowym w Szczecinie (sklep/serwis) i wyliczyli mi za wymianę na nowe elementy + robocizna (+ - ) 500 zł - choć cena może się podnieść.

Suport,
tylnia kaseta 9 rzędowa
przednia kaseta 3 rzędowa
łańcuch
..coś wspominali o piaście(?)

Pozostaje:

+ klocki hamulcowe (do tarczowych)

+ nowy/używany prawy hamulec hydrauliczny (klamka)

Moje pytanie czy ktoś może doradzić ze zakupem w/w sprzętu?
Ze stron np. allegro czy sklepów serwisów rowerowych elementy godne polecenia nie drogich wink.gif byłbym super wdzięczny! 

Roweru używam codziennie do jazdy do pracy - zwykle to park (droga trawiasta/szutrowa) + ulica
Raz na wolny weekend jazda do lasu trochę poszaleć :)

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...