mikiprezes Napisano 23 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Cześć. Zamówiłem własnie napęd do mojego nowego roweru i powoli zastanawiam się, jak mam tam przykręcić suport ? Konkretnie chodzi o podkładki i linie łańcucha. Całość ma ładnie grać korba 40/28 a kaseta 11-34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Jeżeli korba jest 2 rzędowa z założenia, to wg instrukcji, jeżeli była 3 rzędowa a ty ją przerabiałeś na 2 pasuje ustawić korbę trochę bliżej ramy. Poza tym łaskawi być napisał o jaką korbę chodzi bo ja sie domyślam ze o jakąś w HTII Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Korba nowa, a nie przerabiana. Slx m675 40/28. Rower dopiero skladam wiec nic nie jest przerabiane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Jakoś nie mogę znaleźć adekwatnego pdfa z instrukcją, ty nie dostałeś do korby ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Korba w drodze jeszcze zeby nie zwlekac z montazem , zalozylem juz temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Problem w tym że w pdfach schimano pisze FC wchodzę a tam FD ... burdel tam mają ciężko coś znaleźć. W każdym bądź razie będziesz miał 3 różne podkładki. Z racji ze w tych korbach mozan sobie zębatkę przesuwać w pewnym zakresie, powinieneś ją ustawić: - wg instrukcji i sie nie przejmować, bo na pewno dostaniesz taką z korba - wg preferencji, czyli w zależności czy używał głównie dołu czy góry kasety, przybliżasz lub oddalasz korbę. Przy 2 rzędach ta różnica sie zaciera i pewnie najlepiej będzie jak ustawisz ją wg zaleceń producenta. Jak nie dostaniesz instrukcji, to będziesz musiał sam zdecydować. Środek korby powinien wypadać na środku kasety, przy 3 rzędach była to 2 zębata przy 2, będzie to środek między tymi dwoma zębatkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Raacja burdel maja. Jest masa nieadekwatnych odsyłaczy albo głupie literówki. Nieważne czy pdf ang. czy pol. Jest fc 785 a to to samo co slx 685. Linia łancucha 48.8 mm . Dla Shimano to jeden pies czy rzędow dwa czy osiemnaście. Jedna podkładka 2,5 mm od strony zębatek przy supporcie 73 mm załatwia sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.