KNKS Napisano 14 Września 2022 Udostępnij Napisano 14 Września 2022 (edytowane) Mostek dramat, ale za to opony pod kolor płotu... Tak z ciekawości, będziesz tym jeżdził czy to powstało tylko dla procesu tworzenia ? Edytowane 14 Września 2022 przez KNKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 14 Września 2022 Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Panowie, spokojnie toż to eksponat 😊🤗 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikander Napisano 14 Września 2022 Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Cytat spokojnie toż to eksponat Niby możesz być intelektualnym ojcem "chłopa samouka" ale przerób ten rower zegar ze dawnego wymiaru czasu, porzuć zdrowaśki - niech on będzie świecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 14 Września 2022 Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Szkoda faktycznie że ten mostek troszkę kolorystycznie nie jest dobrany do całości ale i tak dobrze wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 14 Września 2022 Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Przepraszam tych co urażeni zostać musieli, mostek i kiermana z pinarello jest w zamiarze zawisnąć na Peugeot Aspin Tak że nie robić z igły widły, uprasza się zluzować trykot. Pozdrow'er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 14 Września 2022 Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Opony płotowe są świetne na drodze, i szersze niż na napisie. Lekkie. Mam takie. Dobierz lepszy mostem z czasem. Peżo okropeżo, a pinio jest miód malinio! Szlachetna to taczka( ale nie z żuchwą ahead). Miłej szosy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 14 Września 2022 Udostępnij Napisano 14 Września 2022 @itrprześpij się proszę wraz z towarzyszami w/w a zobaczysz że po tygodniu poczujesz miętę do tego gruboskórnego mostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 14 Września 2022 Udostępnij Napisano 14 Września 2022 To trzeba zdusić w zarodku bo za tydzień może wyglądać np. tak😄 https://images2.imgbox.com/03/67/v869Gbnh_o.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 14 Września 2022 Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Wolne żarty @Mihau_wejdź sobie proszę na 'zfor' lub 'romet 29 pretekst do dyskusji o stali' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 14 Września 2022 Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Ale gdyby jednak... ...to wiem gdzie taki można dostać za jedno ciemne piwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 14 Września 2022 Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Tato, wiem co robię 🤗 Pozdrow'er 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezent Napisano 26 Września 2022 Udostępnij Napisano 26 Września 2022 Vento 5 na 105 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 26 Września 2022 Udostępnij Napisano 26 Września 2022 Przynajmniej na Shimano 105 jest. Sam posiadam pierwsza szose na takim osprzęcie tylko to akurat triban 540. Raz regulacje wykonałem i nie trzeba ciągle tam grzebać Innych grup nie znam szosowych to się nie wypowiem czy to tak samo działa czy lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 27 Września 2022 Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Moja 105 przez 40k km wymagała sporo grzebania, ale może dlatego że jeżdzona cały rok w różnych waunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezent Napisano 1 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 Aktualna fotka. Zmieniona owijka i siodło 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adonim85 Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 (edytowane) RAMA: FELT VR3 Advanced Carbon 56 /\ KOKPIT: EC90 Aero carbon + mostek MTB Rockrider Ahead 80 mm + owijka - na dniach kupiona będzie: PRO Sport Control 200/30/2.5 mm /\ NAPĘD: 2x11 Shimano ST-RS685 (Ultegra 6800) + Shimano GRX400 (2x11) + Shimano GRX 600 /\ KORBA/SUPORT/KASETA/ŁAŃCUCH: Token Ninja Lite + FSA Energy CX Follow 46-36 + Shimano SLX CS-M7000 11R 11-40T + Wolftooth GoatLink 11R + łańcuch KMC X11 /\ PIASTY/OBRĘCZE/OPONY: Novatec D771SB/772SB + Accent EXE 29' 25/20 mm (aluminium Dynamal) + Continental SpeedKing CX 700x35c @ 37 mm /\ HAMULCE/TARCZE HAMULCOWE: Shimano GRX400 Flat Mount + tarcze Shimano SLX SM-RT66 160 mm /\ SZTYCA/SIODEŁKO: SperalV Carbon SRV 27.2 mm + Specialized Power https://feltbicycles.com/products/vr3 Edytowane 11 Listopada 2022 przez adonim85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adonim85 Napisano 20 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 (edytowane) Update. Doszły nowe koła. Kupione za 'symboliczną' jak na kupno obręczy kwotę 200 złotych ;D tj. P-A2 Disc. Stożek 38 mm. Waga całości - około 9 kg. 8.9-9 kg ze wszystkim co na zdjęciu (tj. pedały, licznik prędkości, lampka rowerowa przód/tył). Edytowane 20 Listopada 2022 przez adonim85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz3211 Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Hey, rowerowe świry. Tak nieśmiało się pochwalę moją pierwszą szosa w życiu. Jak to bywa z początkiem jest zawsze ciężko. Jako totalny amator szosy napotkałem milion problemów i takze się wiele razy sparzyłem po przez różne głupie sytuacje od źle kupionego roweru po złe ustawienia roweru, kontuzje... Bike fitting był robiony w Polsce tylko bez mojego nowego kupionego roweru. Na szczęście metoda prób i błędów, wiele się nauczyłem i na pewno ta wiedza będzie bezcenna na przyszłość. Choćby poznanie dobrze geometrii roweru i ustawienie roweru zgodnie z rysunkiem technicznym. Powoli wychodzę na prostą po długim okresie próbnym i coraz lepiej się rozumiemy z moim rowerem. Na przyszłość mam plan zmiany kierownicy na ergonomiczna zamiast kompaktowa, chciałbym mieć większy drop na Dolnym chwycie, bo ten jest nie wiem dlaczego tak mocno ścięty przy klamkach niezbyt fajnie się trzyma go. W planach mam jeszcze obniżyć kierownice, bo są duże rezerwy. Aktualnie mam jakieś ponad 6,5cm dropu, a maksymalnie mogę mieć 9cm dropu na tym rowerze, bo jestem 560mm max. - dlugosc od siodelka do kierownicy. Ale nie chce forsować tempa więc co 600km 2-3mm w dol lub co 1000km 5mm na spokojnie żeby ciało się zaadoptowało dobrze. Mój rower to; Planet x pro carbon rozmiar M 53 Sram rival 2x11 hydraulic brakes Siodelko prologo dimension 143 Kierownica selcof zeta 40cm Pedaly 105 shimano Mostek selcof zeta 120mm Opony Hutchinson Challenger 700c Folding Tyre - 28mm Obręcze Fulcrum Racing 400 Disc 700c Rower jest niesamowicie szybki i zwrotny, ciągle się uczę go. Pewnie długo lub być może w ogóle nie wykorzystam jego pełnego potencjału w przyszlosci. Dotychczas moja najlepsza prędkość jaką jechałem, była 61,5km/h a w czasie przejażdżek przeważnie jest 50-60km/h to taki standard. Mam nadzieję, że wbije 70km/h i moze 80km/h w przyszłości LOL. Jestem z Glasgow i powiem ze Szkocja jest idealnym miejscem do jazdy na szosie, tylko pod warunkiem że się jeździ zdala od centrum i obrzeży Glasgow. Dobra, piona i szybkości na drodze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adonim85 Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 To ten model konkretnie z tego co widzę? https://www.planetx.co.uk/i/q/CBPXPCDRIV22/planet-x-pro-carbon-disc-sram-rival-22-road-bike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz3211 Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Tak, dokładnie ten sam. Ale widzę że sporo podrożał, ja kupiłem go we wrześniu za 1500£ plus dodatki Opony i kierownica za 50£ z bezpłatną wysyłką. Polecam maszynę, jest piekielnie szybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekbial Napisano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 Cześć. W końcu spełniłem swoje marzenie...EMONDA SL5 2022 pozdrawiam grupę! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2023 (edytowane) A to mój triban 540 po delikatnych przeróbkach. Mostek przeniesiony niżej i 2 podkładki nad. Kaseta zmieniona z oryginalnej 11-28 na 11-32, zaciski kół założone dt Swiss, sztyca z offsetu na bez offsetu karbonowa token. Do tego wymienione pedały z platform na SPD Look x-track, zacisk sztycy Token, kapselek sterów token. Opony zmienione z 25c na 28c vittoria rubino pro g2.0 Edytowane 12 Stycznia 2023 przez Thomass13 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adonim85 Napisano 17 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2023 (edytowane) Mój "Felcik" po zmianach na sezon 2023. Choć niewykluczonym jest (przy sprzyjających warunkach), że wpadną tu nowe koła karbonowe na stożku 50 mm. Ale na tę chwile to nic pewnego. Jak pozbędę się "czegoś" to wtedy to wypali. Edytowane 17 Lutego 2023 przez adonim85 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dongregorio Napisano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2023 W dniu 12.01.2023 o 09:05, Thomass13 napisał: Opony zmienione z 25c na 28c vittoria rubino pro g2.0 I jak Ci pracują te Rubino ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2023 (edytowane) Powiem ci że jestem zadowolony ze zmiany. Pierwszy najważniejszy aspekt to łatwość zakładania jest zdecydowanie łatwiej jak wcześniejsze hudhinson. Samo toczenie się ich jest też dużo lepsze od wcześniejszych, czyli małe opory toczenia. Przejechane mam 500 km i zero kapci oraz nie widać żeby się zużywały po takim przebiegu. I jeszcze jedna rzecz to komfort jazdy jest zdecydowanie przyjemniej jechać na takich oponach jeśli trafię na gorszy asfalt. Nie porównam ci tego z innymi oponami czy lepiej czy gorzej bo po prostu to moja pierwsza szosa i pierwsze testy lepszych opon jakie kupiłem. MTB mam.tez ale to inna jazda. Na pewno więcej drutowanych nie kupię. Czy żałuję wyboru tego ogumienia zdecydowanie nie. Edytowane 8 Kwietnia 2023 przez Thomass13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi