krism4a1 Napisano 23 Września 2016 Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotreq77 Napisano 23 Września 2016 Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Witam. Moja pierwsza szosa Jamis Ventura Sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hunatylla Napisano 23 Września 2016 Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Nie mam pojęcia co to jest szczerze mówiąc. Jakaś podkładka, fabrycznie montowane przez decathlon chyba. Na tym zdjęciu wygląda to jak wgniecenie ale takowym nie jest na szczęście. Z barankiem tak mi wygodnie, mam fajnie nisko ustawione łapy. faktycznie trochę do góry dolny chwyt leci (ale czy to źle). Co do koszyków to założyłem to co miałem w domu. Jakiś plastikowy sh*t, ale trzyma bidon więc jest ok. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamjest44i4 Napisano 23 Września 2016 Udostępnij Napisano 23 Września 2016 może zamiast opuszczania kierownicy do dołu wywal tą podkładkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 23 Września 2016 Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Trochę to wygląda jak przedłużka rury sterowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 23 Września 2016 Udostępnij Napisano 23 Września 2016 może zamiast opuszczania kierownicy do dołu wywal tą podkładkę? Zrobił bym to nawet za cenę nie mycia ząbków rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bcygan1 Napisano 23 Września 2016 Udostępnij Napisano 23 Września 2016 (edytowane) Hunatylla nie ma się czego wstydzić triban 500 na pełnej sorze do 1500 to chyba najlepszy stosunek jakości do ceny. Podejrzewam że jak za używkę więcej nie dałeś. Ja startowalem od tribana 300 i tez się pięknie smigalo. Także powodzonka Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Września 2016 przez bcygan1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 23 Września 2016 Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Panowie, spieszę z wyjaśnieniem do czego służy ów zacisk na imbus w Tribanie. Otóż po przełożeniu mostka wyżej lub niżej za pomocą podkładek nie ma potrzeby kasowania luzu na sterach. Ot cała zagadka, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hunatylla Napisano 24 Września 2016 Udostępnij Napisano 24 Września 2016 (edytowane) To by wyjaśniało ze nie musiałem regulować sterów po zmianie mostka. @bcygan dałem sporo mniej, razem z pedałami spd, drugim mostkiem i nowymi klockami. Stad tez moje zadowolenie bo za tysiaka to cieżko o takie okazje. Koniec spamu [emoji3] Edytowane 24 Września 2016 przez Hunatylla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 24 Września 2016 Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Ale ta torba to tak na serio? Witam. Moja pierwsza szosa Jamis Ventura Sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotreq77 Napisano 24 Września 2016 Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Hmm no na serio, dętka, klucze do domu/piwnicy, multitool i smartfon z endomondo plus słuchawki z muzą do jazdy no i jakoś to trzeba pomieścić może wygląd średni ale funkcjonalność wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bcygan1 Napisano 24 Września 2016 Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Jaki osprzęt ma ten jamis? Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Września 2016 Udostępnij Napisano 24 Września 2016 tobo co to za model o z którego roku? Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka Madone 6.5 2012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotreq77 Napisano 25 Września 2016 Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Jaki osprzęt ma ten jamis? Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka Jamis VENTURA SPORT RAMA: Kinesis 6061 sloping radius top tube design, SST tubing diameters, 1 1/8-1.5" tapered head tube, 34.9 seat tube, replaceable derailleur hanger ROZMIAR: 48 cm WIDELEC: Aero straight blade road fork, 1.5 aluminum crown, aluminum blades with chromoly steerer KORBA: FSA Tempo compact double, 50/34, 170mm (48/51), 172.5 (54/56) 175mm (58/61) PRZERZUTKA PRZEDNIA: Shimano Sora FD-3500 PRZERZUTKA TYLNA: Shimano RD-2300 MANETKI: Shimano ST-2300 Dual Control STI, 16-Speed KASETA: SRAM PG-850 8-Speed 12-26T PIASTY: Formula alloy HAMULCE: Tektro R317 alloy dual pivot calipers with adjustable pads and Shimano ST-2300 STI brake levers OBRECZE: Alex ID-19 double wall alloy OPONY: Vittoria Zaffiro, 700 x 23c SIODEŁKO: Jamis Road Sport with SL top and satin steel rails WAGA (kg): 10,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotreq77 Napisano 27 Września 2016 Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Po głębszej analizie Jamis został ubrany w inną torbę, o dziwo jakby żwawiej jechał i wizualnie też chyba lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 27 Września 2016 Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Lepiej, ale odblaski na kołach dodają nadal +35 do paździerzowatości. Słowacka torebka tylko +5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareckik Napisano 27 Września 2016 Udostępnij Napisano 27 Września 2016 dętka, klucze do domu/piwnicy, multitool i smartfon czyli standard, który mieści się w tylnych kieszeniach na koszulce Ja mam pod siedzeniem mikro sakwe i przeważnie ląduje tam multitool + klucze, żeby przy wypadku nie wyjmować ich z pleców Dętka, telefon, tylko plecy plus słuchawki z muzą do jazdy no ale te słuchawki, to też w torbie wozisz, czy na (w) uszach Lepiej, ale odblaski na kołach dodają nadal +35 do paździerzowatości. Słowacka torebka tylko +5. eee tam, poprzednia była PRO podpórką czasową pod brodę genarlnie zamiast jednego ogromnego kleszcza, lepiej dwie mikro sakwy, jedna pod siedzenie, druga aero przeznaczona do tribike'ów, montowana na ramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 27 Września 2016 Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Po głębszej analizie Jamis został ubrany w inną torbę, o dziwo jakby żwawiej jechał i wizualnie też chyba lepiej Wywalić podkładki spod mostka, mostek na (-) i wtedy rower werwy dostanie. A odciąć ten masakrycznie wystający kikut rury sterowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Bez względu na to czy wpłynie to na komfort użytkowania roweru przez właściciela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Bez względu na to czy wpłynie to na komfort użytkowania roweru przez właściciela? Chodzi o to, żeby szybciej było i wyglądało... A komfort? Do wszystkiego można się przyzwyczaić Poważnie pisząc na podstawie zdjęcia tylko tylko o wyglądzie można rozmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Milicja torebkowo-mostkowo-podkładkowa cały czas czuwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Chodzi o to, żeby szybciej było i wyglądało... A komfort? Do wszystkiego można się przyzwyczaić Poważnie pisząc na podstawie zdjęcia tylko tylko o wyglądzie można rozmawiać. Nie ma chyba ciekawszej sugestii jak "obróc mostek". Tak ot i już. Na forum szosowym obrabiają mi dupsko bo też mostek na plusie i spd mtb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Nie ma chyba ciekawszej sugestii jak "obróc mostek". Tak ot i już. Na forum szosowym obrabiają mi dupsko bo też mostek na plusie i spd mtb. Widziałem, i to i to, ale "nowe" koła odciągają skutecznie oko od tych drobnych niedoskonałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwymariusz Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Up tylko tyle napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkwojtek Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Mój nowy nabytek Specialized Tamrak 2015r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi