Hogg Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 No a gdzie te szosóweczki? Bo tak lekko dryfuje ten okręt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S0cha Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) A to mój rowerek. Używany, jestem co najmniej trzecim wlaścicielem. Większość osprzętu firmy Suntour edge. Od zakupu wymieniłem koła wraz z piastami, zamierzam również wymienić pedała na SPD. Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez S0cha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 No ale rama zdecydowanie za duza dla Cibie, do tego siodlo mega wychylone do tylu. W dolnym chwycie chyba nie jezdzisz? @zur555 bardzo fajny rower, jedynie zeby mu nadac lepszego wygladu i nieco logiki z przodu, zmien mostek na normalny. Masz teraz zadarty pod niebiosa, a kiera z manetkami nurkuje w dol, wyglada to nieciekawie. Dajac normalny mostek wyprostujesz linie "mostek-kiera", a to wyglada duzo ladniej, a i pozycje mozesz miec caly czas taka jak teraz, jezeli ta jest dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S0cha Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Rama nie jest za duża, a dzisiaj właśnie zmieniłem kąt nachylenia siodełka bo po zimie troche źle ustawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Sztyca jest praktycznie całkowicie schowana w ramie - WIĘC rama jest za duża. No ale jak uważasz że nie jest za duża to pewnie nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S0cha Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Teraz nic z tym nie zrobie, przecież nie będę kupował nowej ramy bądz roweru. Ale tak z ciekawości, mam 190cm wzrostu a to są wymiary roweru- długość rury pod siodłowej 55,5cm, poziomej 56cm, sterowej 12 cm, skośna 61 cm, od podłoża do poziomej 78,5cm- o ile za duża jest ta rama? Mam dopiero 17 lat i myśle że jeszcze urosne, o jakieś 5-10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 190cm, rura 55cm i sztyca tak nisko? Nic już nie rozumiem. Jak dla mnie to ta rama jest za mała dla ciebie :E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S0cha Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) W takim jak teraz ustawieniu,gdy stope mam u dołu noga jest lekko ugięta w kolanie, gdzieś kiedyś wyczytałem że nie powinna być wyprostowana. Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez S0cha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tivi92 Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 ale ugieta na pedale nie na ziemi , serio ja mam 175, rure podsiodlowa 54 i sztyce wysunieta o wiele bardziej niz ty (gdzies kilka stron wczesniej jest foto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S0cha Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Właśnie chodziło mi że na pedela u dołu. Sam już nie wiem co myśleć- zgłupiałem kompletnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 190cm, rura 55cm 56 cm do 180 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
askryptor Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Za duża? Ja w swoim mam rurę 58, siodełko mocniej wysunięte (sztyca nie pozwala się bardziej wpuścić), a przy tym 173 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S0cha Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Jutro zobacze jak dużo moge jeszcze wyciągnąć sztyce, a nie stracić komfortu jazdy. Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez S0cha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 dorzuce swoje 3 grosze, a propo hamulcow szosowych, mam pierwszy wypust 105tek klamki weimann jeszcze strsze, przy mojej masie okolo 90kg niewstajac z siedzenia robie stopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimsky Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 to i ja wrzucę swojego pomykaczaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Zawadiacki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Ciekawie wygląda ustawienie siodełka Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimsky Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 w jakim sensie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Offset i siodełko na max do przodu Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimsky Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 owszem, jest do przodu, ale do środka suportu mam ze 4cm przerwy z teg co pamiętam czyli w granicach normy. miałem w zimę podczas jazdy na trenażerze pewnie problemy z tym, że cierpły mi jajka i praktycznie ciąglę coś mastrowałem z ustawieniami, aczkolwiek nie wybiegałem poza wartości jakie wyszły mi z competitivecyclist. dzisiaj w sumie podczas jazdy się zastanawiałem nad tym by nie dać go jednak ciut wyżej i do tyłu bo nie odczuwam na szosie żadnego dyskomfortu podczas jazdy więc mogłbym spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Chodzi głównie o to, że wyglądałoby normalnie ze szycą bez offsetu, bo miałbyś mocowanie na środku prętów Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 klamki chyba tez wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sami12 Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 (edytowane) No jasne. Jak Cię spotkam we Wro, zbije Ci piątke i pogratuluje roweru ^^ Moj Batavus Course na Exage400/Shimano 600. Siodełko przeszło szlifowanie tylnej częsci tak, aby przypominało SLR'a (chociaz troszkę). Obręcze Camagnolo Strada. Waga 10.30 Edytowane 1 Maja 2014 przez Sami12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 (edytowane) Oto mój nowy nabytek. Canyon Ultimate CF SL 9.0 Osprzęt Ultegra 11s Koła Mavic Ksyrium Elite S WTS Waga roweru bez pedałów 7135 g Na razie jestem na etapie poszukiwania odpowiedniego "imienia" dla niego Dokładniejsza specyfikacja w moim garażu. Edytowane 12 Maja 2014 przez turysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi