vitesse Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 nie widze tej lini, moglbys to objasnic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 W chinach za dwa tysiące złotych poskładasz takie koło jak te Nawet ramę "podobną" kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Popatrz na te dwa ustawienia: http://i830.photobucket.com/albums/zz227/ChrisS_A/Road%20Bike/IMG_3093_sm.jpg http://i830.photobucket.com/albums/zz227/ChrisS_A/Road%20Bike/IMG_3064_sm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 W 99.9% przypadkach w szosie, mostek bedzie na minus. Mam nieprzyciętą rurę sterową (30cm), 2,5cm podkładek, mostek 5 stopni na plus i wciąż kierownica jest kilka cm niżej od siodła. Rama XL=59cm. Naprawdę jestem w 0,01% użytkowników szos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Próbowałeś odwrócić mostek, obniżyć go itd? Obecna pozycja jest wynikiem bike fittingu? Co to znaczy kilka, 2cm, czy 12cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 1. Testowałem 3 mostki o różnych długościach i wzniosie. Jeździłem jakiś czas z mostkiem -10st. 2. Szczególnego bikefitingu, bo podyktowanego aktualnym stanem mojego kręgosłupa i ogólnej sprawności. 3. Kilka to w moim przypadku ok. 3-5cm. (12 to już kilkanaście) To co próbuję przekazać, to że nie każdy jest wystarczająco sprawny, aby jeździć w aerodynamicznej pozycji. Dlatego włos mi się jeży, jak widzę mostek 10 lub więcej stopni i rady "odwróć na minus i wyrzuć podkładki". Ktoś słuchając takiej rady, może sobie zrobić krzywdę w imię ładnego kokpitu. Kokpit ustawia się tak, jak wymaga tego motoryka danego kolarza a nie względy estetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Widocznie miescisz się w tych 0.01%. A ile znasz osob, ktore maja podobna do Twojej, zdrowotna sytuacje? Wielu wlascicieli pierwszych szos popelnia mostek na plus i klamki na poziomie siodla. I nie jest to wynikiem przemyślanej decyzji, a po prostu niewiedzy. Poza tym 5st mostek bedzie miał różnice ok 20mm pomiędzy plus i minus. Czasami lepiej jest osiągnąć dana jego wysokość przez podkladki, niż przez odwracanie na plus. 4-5 mm roznicy w "dlugosci" można pominąć. No ale kończymy OT i wracamy do chwalenia się swoimi szosami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Popatrz na te dwa ustawienia: http://i830.photobucket.com/albums/zz227/ChrisS_A/Road%20Bike/IMG_3093_sm.jpg http://i830.photobucket.com/albums/zz227/ChrisS_A/Road%20Bike/IMG_3064_sm.jpg estetyka o to sie rozchodzi, bo tecnicznie mozna takie same jak dlamnie efekty uzyskac, az sam jestem ciekaw jak mam mostek zamontowany bede musial odwiedzic rower na strychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Kontynuując temat szos, oto moja, a co do mostków :-) ja nie mam wyboru czy dać na minus czy na plus i jest mi z tym dobrze :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkwojtek Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 piękny masz czasuwkę pablo102425, a można wiedzieć ile dałeś za nią?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias666 Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Osz kuźwa ale maszyna idealna na obecne warunki pogodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 piękny masz czasuwkę pablo102425, a można wiedzieć ile dałeś za nią?? a czy to ważne ile kosztuje taka czasówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz318 Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Ważne ile daje przyjemnośći ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Przy wietrznej pogodzie daje się takim rowerem jeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 11 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 No, z takim kołem, to przy obecnych dobrych wiatrach, można sobie nieźle podriftować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Przy takim wietrze jak dziś to można chyba tylko pomarzyć o jeździe. Boczny podmuch zmiecie rower razem z zawartością . Ja dziś na crossie ledwo dawałem radę mimo że zestaw ważył ponad 100kg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Na wietrze nie ma szans. Tył jak tył ale przód rwie na boki. Rower składany od podstaw. Na tym osprzęcie z tymi kołami to pewnie z 15 tyś. Mnie wyniosło niecałe 40% także jest dobrze. Przyjemności co nie miara, trudno zmierzyć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venec Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 To ja włożę teraz małą łyżkę dziegciu i wrzucę mojego kochanego kundelka: Tak, ma nawet mocowanie pod dynamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Ach te stalówy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Zobacz jak te rurki są montowane. Spawu nie widać wkładane jedna w druga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Fajny śmigacz! Zgodnie ze sztuką powinieneś pochylić jeszcze bardziej kierownicę i wtedy przenieść pewnie klamki ciut wyżej, ale pewnie już kombinowałeś i to jest dla Ciebie najwygodniejsze ustawienie. Bardzo ładny rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Zobacz jak te rurki są montowane. Spawu nie widać wkładane jedna w druga.Nic szczególnego, zwykła rama na mufkach jakich pełno kiedyś było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stryjek Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Młody jest zawzięty poza tym złapał bakcyla i chce jeździć z czego jestem bardzo zadowolony W sumie zrobił ze mną od kwietnia do października prawie 1500km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwonamarta83 Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Wszystkim Panom bardzo dziękuje za miłe słowa Popsuł się (sam!) folder sieciowy, z którego zaimportowałam pierwsze zdjecie. Tym razem pokażę, jak się już zadomowiła na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jur Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Lepiej by wyglądała w terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi