Kekacz Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Stawiam, że chodziło o Speca z poprzedniej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Niech Ci służy A to mój nowy nabytek. Świeży zakup od kolegi z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Kona bardzo piękna. Wprawdzie nie szosa, ale ładna. A ten Spec to w jakim rozmiarze, Panowie? To jakiś gigant. I ten mostek rzeczywiście wygląda dziwnie, ale może tak jest lepiej właścicielowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Spec w rozmiarz XXL, był za duży na 193cm, ale kolega ma kilka więcej i jest mam nadzieje dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mxdanish Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Spec jest w rozmiarze 58cm ale dziś się miałem okazję przejechac dłużej niż 10km i faktycznie mostek muszę obniżyć bo się czuję jak na turystyku W kwestii klamkomanetek zobaczę po obniżeniu mostka jak się zmieni komfort. Pierwsza szosa więc muszę się ułożyć do nowej pozycji a potem będę szukał wygody. Tak czy inaczej dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Kona bardzo piękna. Wprawdzie nie szosa, ale ładna. Dzięki Co do kategoryzacji to mam problem - dużo tu jest z szosy (cały osprzęt typowo szosowy), ale niezbyt wiele z typowego przełaju. Razem daje to rzadko spotykany miks, po prostu składany pod siebie. Kapcie są ledwo 700x30, w planach 32mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Taka kona byłaby moim wymarzonym drugim rowerem - do lasu, parku i na zimę. Kiedyś złoże sobie rower w tym stylu, tylko na najtańszych częściach, żeby w zimie nie bolało. Pozdr Spec jest w rozmiarze 58cm ale dziś się miałem okazję przejechac dłużej niż 10km i faktycznie mostek muszę obniżyć bo się czuję jak na turystyku W kwestii klamkomanetek zobaczę po obniżeniu mostka jak się zmieni komfort. Pierwsza szosa więc muszę się ułożyć do nowej pozycji a potem będę szukał wygody. Tak czy inaczej dzięki za podpowiedzi Przez pierwsze jazdy zabieraj ze sobą klucz i rób poprawki. Tylko nie za często i nie na raz różne rzeczy. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emi00 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 To i ja pochwalę się swoją maszyną - Merida Reacto 907. Jest to moja pierwsza szosa, wcześniej jeździłem tylko na MTB. Fajny sprzęt tylko strasznie rażą podkładki pod mostkiem w takim przecinaku Spec jest w rozmiarze 58cm ale dziś się miałem okazję przejechac dłużej niż 10km i faktycznie mostek muszę obniżyć bo się czuję jak na turystyku W kwestii klamkomanetek zobaczę po obniżeniu mostka jak się zmieni komfort. Pierwsza szosa więc muszę się ułożyć do nowej pozycji a potem będę szukał wygody. Tak czy inaczej dzięki za podpowiedzi Odwróć go na minus i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mxdanish Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Odwróć go na minus i będzie git No właśnie nie wiem czy nie będzie za nisko. Mostek jest regulowany na tulei 8-16 st. więc na początek ustawię 8st a potem -8st i się zobaczy. Wizualnie będzie lepiej ale stawiam na komfort na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Nie no bedzie miodzio, kiera tez sie przy okazji odwroci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpie Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Przekrec kierownice tak aby dolny chwyt byl mniej wiecej w poziomie. dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxwel Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Dzięki Co do kategoryzacji to mam problem - dużo tu jest z szosy (cały osprzęt typowo szosowy), ale niezbyt wiele z typowego przełaju. Razem daje to rzadko spotykany miks, po prostu składany pod siebie. Kapcie są ledwo 700x30, w planach 32mm. Rama jest szosowa i wejdą tam 32mm? Czy to jest jakiś oldskul i wtedy robili większe prześwity? Kombinuję właśnie rower z podobnym przeznaczeniem czyli nie tylko na asfalt ale też na suche i w miarę ubite leśne ścieżki tudzież łączki, ale przełaje są drogie i jest mały wybór a geometrią pasowałby mi jakiś endurance, tylko że nie znalazłem nigdzie info że ktoś wsadza do nich opony większe niż 28mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 To jest szosowa rama stalowa ze współczesnych lat (ciągle w sprzedaży), 32 mm wchodzą, 35 już nie. Tak zrobiona Próbowałem z ramą aluminiowej szosówki i największym ograniczeniem okazał się widelec, chociaż rama miejscem też nie grzeszyła. Pamiętaj, że na lekki teren to jeszcze pasuje zmieścić jakiś bieżnik i też samo koło pracuje na boki - nie może być na styk, bo będzie obcierać przy ostrych skrętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Nie no bedzie miodzio, kiera tez sie przy okazji odwroci.... wprawne oko wszystko wychwyci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiekbl Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Witam. To jet mój Spec.Składałem go sam.Część osprzętu jest z mojej pierwszej szosówki-Cube Attempt. Rama dokupiona na samym końcu;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkwojtek Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 A można wiedzieć ile waży ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiekbl Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 nigdy go nie ważyłem a i wagi nie posiadam;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkwojtek Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 ale powinien ważyć koło 8 kg +-0,5 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 31 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Podobają mi się Price , kupiłeś ją nówkę czy używkę . Jak patrzyłem się kiedyś na ceny to są dość drogie, porównywalne do BMC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 (edytowane) rodszyld69 Kupiłem na allegro jako nówkę bez papierów za 3500 koleś sprowadza takie rowery z Niemiec Austrii Szwajcarii, rower ze sklepów demo-bike czy coś w tym stylu. A cena katalogowa to 5-6 tys jak sprawdzałem. Szwajcarska firma. Waga roweru 8,4 kg sama rama waży 1300 g Aluminium. Na osprzęcie 105. Bajka wszystko chodzi mi starczy taki rower, tylko chęci do jazdy i nic po za tym. Ten sezon średnio w km bo 2,500 tys km szosa a MTB 1,500 km Ja ten rower obserwowałem długo, koleś go wystawiał w sierpniu 2013 r i nie mógł go jakoś sprzedać bo chciał więcej coś powyżej 4 tys I ja go w licytacji wygrałem w 26 października. To w sumie w marcu 2014 r zacząłem przygodę z szosą. Taka prosta klasyczna szosówka bez przepychu i udziwnień. Edytowane 1 Listopada 2014 przez kamar59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Gratuluję zakupu i życzę wiele radości z bike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 12 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 (edytowane) Canyon Endurace AL 6.0. Poki co jestem zadowolony Edytowane 12 Listopada 2014 przez Pulse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 12 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Endurance mam w planach tę szosę gratuluję roweru Mam pytanie jak dobrałeś rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 12 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 (edytowane) Dzieki Canyonowski dobor rozmiaru na podstawie wymiarow sugerowal rozmiar M, ale zmieniajac wymiar nogi o 1cm w gore juz sugerowal rozmiar L, stad wyszlo, ze jestem na pograniczu. Czytalem tez troche, ze Canyonowski konfigurator nieco zaniza rozmiary. Majac na uwadze fakt, ze jak bralem MTB to tez sugerowal rozmiar M a wybralem L i pasuje jak ulal, tym razem tez zdecydowalem sie na L. Edytowane 12 Listopada 2014 przez Pulse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi