kaido2 Napisano 19 Czerwca Udostępnij Napisano 19 Czerwca (edytowane) @itr, jakoś tak dziwnie światło się odbiło po prostu. Zapewne z powodu długiej zdobionej mufy i przelotki pod rurą w tamtym miejscu gdzie wyłazi przekrzywiony pancerz z kiery. Koła też jak widzisz jajowate,- ot uroki zdjęć Starsze zdjęcie z korbą Tricolor i na pancernych DP-18 Po strzale ta rama była by do utylizacji, ( bo przecież Reynolds 531) , druga rzecz że dolna rura była by bardziej podgięta od górnej poziomej i koło wylazło by bokiem. P.S Dużo stali, ale też i hybryda ( alu -karbon), która miała w historii krótki epizod, no i karbon monocoque. Edytowane 19 Czerwca przez kaido2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września Nowa zabawka - używany Kross Vento 3.0, żeby zobaczyć o co chodzi z tymi szosami (i żeby można było jeździć po ulicy obok drogi dla rowerów 😁) Zakupem tym chyba osiągnąłem magiczny wskaźnik n-1 🤣 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września Cytat Nowa zabawka No to pozostałem możesz na sprzedaż już wystawiać Tylko weź coś z tym mostkiem zrób🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września Cytat Tylko weź coś z tym mostkiem zrób🙃 Mostek będzie obrócony, będzie to pierwsza "modyfikacja". Siodełko do wymiany, no i koszyki też trzeba ujednolicić 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 6 Września Udostępnij Napisano 6 Września 10 godzin temu, Greg1 napisał: (i żeby można było jeździć po ulicy obok drogi dla rowerów 😁) To odróżnia mężczyzn od chłopców 😎. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwymariusz Napisano 6 Września Udostępnij Napisano 6 Września Tylko jak "niebieski" łapnie to bez znaczenia czy chłop czy chłopiec jednakowo z portfela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 27 Września Udostępnij Napisano 27 Września Było dzisiaj pedałowane nieco inne "reckless" w środku nocy niż zazwyczaj. Moc nawet była... ale w deszcz to inaczej pewnie i nadal nic nie jeżdżę. Zabytek ma dalej stan jaki był. Złożone, zrobione 300km, przetarte, zapomniane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 27 Września Udostępnij Napisano 27 Września Defy Advanced Pro, już miesiąc ze mną 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlatan Napisano 9 Listopada Udostępnij Napisano 9 Listopada (edytowane) W dniu 5.09.2024 o 21:08, Greg1 napisał: Nowa zabawka - używany Kross Vento 3.0, żeby zobaczyć o co chodzi z tymi szosami (i żeby można było jeździć po ulicy obok drogi dla rowerów 😁) Zakupem tym chyba osiągnąłem magiczny wskaźnik n-1 🤣 Kupiłem taki sam rower tydzień temu, zdecydowanie jeden z najładniejszych modeli jakie w życiu widziałem. Mój ma jeszcze żółte owijki, co prawda trochę przybrudzone, ale i tak wyglądają zaj*biście. Myślałem że to tylko mój egzemplarz miał jakąś dziwną modyfikację, ale widzę że twój też to ma, więc to chyba fabryczna sprawa - co to są te dziwne przejściówki na pancerzach przerzutek przy kierownicy? Pierwszy raz widzę coś takiego. Edytowane 9 Listopada przez zlatan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PJ4cK Napisano 9 Listopada Udostępnij Napisano 9 Listopada To baryłki od naciągu linki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 9 Listopada Udostępnij Napisano 9 Listopada @zlatan Gratuluję i przyjemności z jazdy. U mnie to był impuls i chęć "spróbowania szosy" bo mam już mtb, grawela i fitnessa. Jednak szosa ma też swoje ograniczenia i raczej za jakiś czas ją sprzedam bo parę razy mi się zdarzyło, że się nagle kończył asfalt i był szuter albo bruk w lesie - na bruku strasznie wytelepało a na szutrze opony szosowe slicki 28c tańczą jak na lodzie. Generalnie grawela używam jaki szosy road+ i on w takich sytuacjach jest o wiele bardziej uniwersalny. Chociaż z drugiej strony ten rower kupiłem za nieduże pieniądze więc może zostawię bo w sumie fajnie nim się jeździ 19 minut temu, zlatan napisał: co to są te dziwne przejściówki na pancerzach przerzutek przy kierownicy? Dokładnie, baryłki do regulacji naciągu linki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlatan Napisano 9 Listopada Udostępnij Napisano 9 Listopada Masz tam bez problemu 28c? Widziałem gdzieś info że do tego modelu wchodzi max 25c, i tyle jest u mnie. Zamierzam też kiedyś spróbować jakieś szutrowe łączniki, na razie jeździłem tylko po twardym. I jestem pozytywnie zaskoczony komfortem, nawet na łatanym asfalcie, jakichś krzywych ścieżkach rowerowych, albo przejazdach przez tory - nie jest wcale gorzej niż na fitnessie 35c, a różnica w przyspieszaniu, łatwości utrzymywania prędkości na duży plus. No, na razie mam "tydzień miodowy" z szosą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 9 Listopada Udostępnij Napisano 9 Listopada @zlatan Mieszczą się bez problemu 28c, zresztą zgodnie ze specyfikacją hamulców obręczowych Shimano, w tym Sory, maksymalne dopuszczalne opony to 28c. Ja mam Continentale Ultra Sport III 709x28c i one są fajne na twardym ale są strasznie niestabilne na szutrze. Miałem kiedyś w fitnessie tanie, drutowe Schwalbe Lugano II 700x28c, które na twardym szutrze radziły sobie całkiem nieźle a te Continentale pływają jak na lodzie i bardzo łatwo się wyglebić. W przyszłości, jak się zużyją, to wymienié też klocki na wsuwki Ultegra - miałem kiedyś Tribana 100 i tam miałem najpierw klocki Tiagra a później wsuwki Ultegra i wydaje mi się, że było lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano Sobota o 18:39 Udostępnij Napisano Sobota o 18:39 @zlatan z ciekawości zajrzałem ile jest jeszcze miejsca przy oponach 28c i (abstrahując od specyfikacji Shimano odnośnie hamulców) z tyłu spokojnie by weszło 30c, nawet w zaciskach hamulców wydaje się, że jest miejsce ale z przodu w widelcu nad oponą jest może milimetr w porywach do dwóch luzu, więc nic więcej niż 28c nie da się upchnąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano Poniedziałek o 13:12 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 13:12 W szczęki Shimano 105 jak i ultegra spokojnie wchodzą opony 700x30. Nic nie trze, nie haczy. Czasem jakiś liść się wklei albo śniegiem je zabije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano Wtorek o 16:38 Udostępnij Napisano Wtorek o 16:38 Nie tylko szczęki mają znaczenia, a poprzeczka w ramie, miewałem nawet oponę 25 ( "wyższe" Grand Prix Classic), którą trzeba było do innego roweru przerzucić, czyli rama ramie nie równa. Opona nie powinna wchodzić na włos, jednak coś tam zbiera, potem cyka i denerwuje, denerwuje... ładnie to wygląda na zdjęciach torówek, ale w rzeczywistości nie jest tak fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi