kaido2 Napisano 19 Czerwca Udostępnij Napisano 19 Czerwca (edytowane) @itr, jakoś tak dziwnie światło się odbiło po prostu. Zapewne z powodu długiej zdobionej mufy i przelotki pod rurą w tamtym miejscu gdzie wyłazi przekrzywiony pancerz z kiery. Koła też jak widzisz jajowate,- ot uroki zdjęć Starsze zdjęcie z korbą Tricolor i na pancernych DP-18 Po strzale ta rama była by do utylizacji, ( bo przecież Reynolds 531) , druga rzecz że dolna rura była by bardziej podgięta od górnej poziomej i koło wylazło by bokiem. P.S Dużo stali, ale też i hybryda ( alu -karbon), która miała w historii krótki epizod, no i karbon monocoque. Edytowane 19 Czerwca przez kaido2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września Nowa zabawka - używany Kross Vento 3.0, żeby zobaczyć o co chodzi z tymi szosami (i żeby można było jeździć po ulicy obok drogi dla rowerów 😁) Zakupem tym chyba osiągnąłem magiczny wskaźnik n-1 🤣 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września Cytat Nowa zabawka No to pozostałem możesz na sprzedaż już wystawiać Tylko weź coś z tym mostkiem zrób🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września Cytat Tylko weź coś z tym mostkiem zrób🙃 Mostek będzie obrócony, będzie to pierwsza "modyfikacja". Siodełko do wymiany, no i koszyki też trzeba ujednolicić 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 6 Września Udostępnij Napisano 6 Września 10 godzin temu, Greg1 napisał: (i żeby można było jeździć po ulicy obok drogi dla rowerów 😁) To odróżnia mężczyzn od chłopców 😎. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwymariusz Napisano 6 Września Udostępnij Napisano 6 Września Tylko jak "niebieski" łapnie to bez znaczenia czy chłop czy chłopiec jednakowo z portfela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 27 Września Udostępnij Napisano 27 Września Było dzisiaj pedałowane nieco inne "reckless" w środku nocy niż zazwyczaj. Moc nawet była... ale w deszcz to inaczej pewnie i nadal nic nie jeżdżę. Zabytek ma dalej stan jaki był. Złożone, zrobione 300km, przetarte, zapomniane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 27 Września Udostępnij Napisano 27 Września Defy Advanced Pro, już miesiąc ze mną 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlatan Napisano Sobota o 19:55 Udostępnij Napisano Sobota o 19:55 (edytowane) W dniu 5.09.2024 o 21:08, Greg1 napisał: Nowa zabawka - używany Kross Vento 3.0, żeby zobaczyć o co chodzi z tymi szosami (i żeby można było jeździć po ulicy obok drogi dla rowerów 😁) Zakupem tym chyba osiągnąłem magiczny wskaźnik n-1 🤣 Kupiłem taki sam rower tydzień temu, zdecydowanie jeden z najładniejszych modeli jakie w życiu widziałem. Mój ma jeszcze żółte owijki, co prawda trochę przybrudzone, ale i tak wyglądają zaj*biście. Myślałem że to tylko mój egzemplarz miał jakąś dziwną modyfikację, ale widzę że twój też to ma, więc to chyba fabryczna sprawa - co to są te dziwne przejściówki na pancerzach przerzutek przy kierownicy? Pierwszy raz widzę coś takiego. Edytowane Sobota o 19:56 przez zlatan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PJ4cK Napisano Sobota o 20:10 Udostępnij Napisano Sobota o 20:10 To baryłki od naciągu linki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano Sobota o 20:27 Udostępnij Napisano Sobota o 20:27 @zlatan Gratuluję i przyjemności z jazdy. U mnie to był impuls i chęć "spróbowania szosy" bo mam już mtb, grawela i fitnessa. Jednak szosa ma też swoje ograniczenia i raczej za jakiś czas ją sprzedam bo parę razy mi się zdarzyło, że się nagle kończył asfalt i był szuter albo bruk w lesie - na bruku strasznie wytelepało a na szutrze opony szosowe slicki 28c tańczą jak na lodzie. Generalnie grawela używam jaki szosy road+ i on w takich sytuacjach jest o wiele bardziej uniwersalny. Chociaż z drugiej strony ten rower kupiłem za nieduże pieniądze więc może zostawię bo w sumie fajnie nim się jeździ 19 minut temu, zlatan napisał: co to są te dziwne przejściówki na pancerzach przerzutek przy kierownicy? Dokładnie, baryłki do regulacji naciągu linki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlatan Napisano Sobota o 21:03 Udostępnij Napisano Sobota o 21:03 Masz tam bez problemu 28c? Widziałem gdzieś info że do tego modelu wchodzi max 25c, i tyle jest u mnie. Zamierzam też kiedyś spróbować jakieś szutrowe łączniki, na razie jeździłem tylko po twardym. I jestem pozytywnie zaskoczony komfortem, nawet na łatanym asfalcie, jakichś krzywych ścieżkach rowerowych, albo przejazdach przez tory - nie jest wcale gorzej niż na fitnessie 35c, a różnica w przyspieszaniu, łatwości utrzymywania prędkości na duży plus. No, na razie mam "tydzień miodowy" z szosą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano Sobota o 21:22 Udostępnij Napisano Sobota o 21:22 @zlatan Mieszczą się bez problemu 28c, zresztą zgodnie ze specyfikacją hamulców obręczowych Shimano, w tym Sory, maksymalne dopuszczalne opony to 28c. Ja mam Continentale Ultra Sport III 709x28c i one są fajne na twardym ale są strasznie niestabilne na szutrze. Miałem kiedyś w fitnessie tanie, drutowe Schwalbe Lugano II 700x28c, które na twardym szutrze radziły sobie całkiem nieźle a te Continentale pływają jak na lodzie i bardzo łatwo się wyglebić. W przyszłości, jak się zużyją, to wymienié też klocki na wsuwki Ultegra - miałem kiedyś Tribana 100 i tam miałem najpierw klocki Tiagra a później wsuwki Ultegra i wydaje mi się, że było lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi