Sil_afein Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 10 godzin temu, clavdivs napisał: Sztyca wysunięta dość wysoko. Jak dla mnie to ona jest dosyć słabo wyciągnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 Nie jest. Zobacz na geo ramy. Tył idzie w górę, to nie rama ze Slopingiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 Położenie sztycy jest "normalne". To rama o klasycznej geo, podsiodlowa ma na oko 58-60 a według dzisiejszych "standardów" miałaby 54-56 więc sztyca byłaby bardziej widoczna (co nie ma żadnego znaczenia bo ramę szosową dobiera się przede wszystkim poprzez długość rury poziomej) Nie zmienia to faktu, że ustawienie siodla i mostek wskazują, że rama jest źle dobrana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 Jakoś tu wygląda bardziej zgrabnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 "Złodziej"! Dojdą Cię! 😀 Poczekaj, a dźwignia szybkozamykacza nie jest zbyt do przodu przestawiona? 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 3 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 3 godziny temu, Sobek82 napisał: Jakoś tu wygląda bardziej zgrabnie. Przez dywan..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 4 godziny temu, chudzinki napisał: Poczekaj, a dźwignia szybkozamykacza nie jest zbyt do przodu przestawiona? Przód i tył skopany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 23 godziny temu, durnykot napisał: Jakbym miał tak ustawione siodełko to też bym narzekał. To pierwsza jazda na szosie ustawiłem tak siodło bo bałem się ze jak będę pochylony będę gniotło mi Cezara. 23 godziny temu, skom25 napisał: Klamkomanetki też. Klamki już wiem że wyżej bo nadgarstki czułem że mocno przegięte w dół 21 godzin temu, KNKS napisał: Patrząc na ustawienie siodełka i długość mostka można wywnioskować, że ta rama jest za duża. Dużo za duża. Mam dwa mostki ten krótki i dłuższy dostałem razem z rowerem siodło nie ustawione to była pierwsza jazda 21 godzin temu, Mihau_ napisał: No na oko rama na gościa 190+ Rama 58 cm. Ja mam 189 cm wzrostu 18 godzin temu, abdesign napisał: Ale to widać że właściciel panicznie wręcz go skraca... ciężko polubić tak mocno niedopasowany rower. Pierwsza jazda. Teraz będą zmiany zobaczymy co z tego wyniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 7 godzin temu, skom25 napisał: Nie jest. Zobacz na geo ramy. Tył idzie w górę, to nie rama ze Slopingiem. Dokładnie. 5 godzin temu, chudzinki napisał: "Złodziej"! Dojdą Cię! 😀 Poczekaj, a dźwignia szybkozamykacza nie jest zbyt do przodu przestawiona? 🤣 Szczegół do poprawienia, trochę też złudzenie optyczne. 2 godziny temu, durnykot napisał: Przez dywan..... Czuje zazdrość w wypowiedzi (chodzi oczywiście o dywan) 😀 48 minut temu, Mihau_ napisał: Przód i tył skopany! Jutro będzie lepiej, kiera i "łapy" pójdą wyżej. Siodło nosek wyżej całość do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strek Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 Moja używka też przy duża dla mnie. Rozmiar ramy 56, rocznik ok . 2008/10 przy moim wzroście 178 mostek skróciłem o połowę i po pierwszych w sumie 150 km w tym roku wiem że na niej pojeżdżę...nie miałem problemu z pozycją i barankiem bo przyzwyczaiłem się na innych moich rowerach. Oczywiście trasy jednorazowe jakie planuje na niej pokonywać to 40/50 km i już na początku wiem że dam spokojnie radę z tą ramą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 No to wrzucę i ja ... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 Ja miałem pierwsza przejażdżkę jak zawsze trzeba poczynić ustawienia jakie są potrzebne jak ciało czuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strek Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 2 minuty temu, revolta napisał: Ja miałem pierwsza przejażdżkę jak zawsze trzeba poczynić ustawienia Daj sobie czas, szosa to świetna sprawa żeby potrenować na dużym blacie nogę to zaprocentuje na innym Twoim rowerze. Też mam MTB (min.) i na pewno różnica w jeździe jest duża ale cała właśnie przyjemność z tego że to coś innego...po co dwa takie same rowery? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 (edytowane) Poczyniłem zmiany. Kierownica i siodło. Jeszcze może je minimalnie uniosę (wyciągnę sztyce do góry) muszę się przejechać jeszcze kilka razy, jest dużo dużo lepiej wygodniej, próbowałem zrobić fotę tak jak to wygląda w realu ale cały czas wychodzi ze łapy są wysoko do góry a tek w rzeczywistości nie jest kiera jest w poziomie względem asfaltu Edytowane 4 Marca 2021 przez revolta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Nie mogłeś normalnie wrzucić tylko jakimś foto sikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Ja to jakoś tak intuicyjnie ustawiałem że nie było problemów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 32 minuty temu, Sobek82 napisał: Nie mogłeś normalnie wrzucić tylko jakimś foto sikiem ? Mogłem, 😇 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Teraz, Sobek82 napisał: Ja to jakoś tak intuicyjnie ustawiałem I ja też to robię, tobie się udało za pierwszym razem, mi się uda za trzeciem teraz była druga próba i już było spoko, i trzecia myślę że to będzie tylko uniesienie siodla o jakiś 2 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 U mnie wygląda jakbym miał klamki za wysoko zamontowane na kierownicy 🤔kiera dobrze klamki za wysoko. PS. Fajne rowerki masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 4 minuty temu, revolta napisał: U mnie wygląda jakbym miał klamki za wysoko zamontowane na kierownicy Nie, nie wygląda. Po prostu masz klamki zamontowane ultra wysoko i kierownicę dodatkowo przekręconą tak, że dolny chwyt w zasadzie jest niemożliwy do przyzwoitego trzymania... Ja bym nie umiał obsługiwać tak ustawionych klamek... W górnym chwycie z dłońmi opartymi na łapach masz wykręcone nadgarstki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek232 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 22 minuty temu, revolta napisał: U mnie wygląda jakbym miał klamki za wysoko zamontowane na kierownicy 🤔kiera dobrze klamki za wysoko. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sil_afein Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 2 minuty temu, abdesign napisał: Ja bym nie umiał obsługiwać tak ustawionych klamek... Jakiś czas temu spotkałem gościa z tak ustawionymi klamkami. I po dwóch minutach prawie powiedziałem mu "papa", bo ledwo dosięgnął do hamulców jak bez zastanowienia wjechał na skrzyżowanie. Jak zapytałem dlaczego nie poprawi sobie tak, żeby było i bezpiecznie i wygodnie, to powiedział, że nie widzi potrzeby. Są osoby, które tak lubią Aczkolwiek chyba czasami trudno je spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 @Sil_afein Na całe szczęście, mam wrażenie że to nie ten przypadek a kolega @revolta właśnie pracuje nad tym żeby ustawić swój nowy rower właściwie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi